Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
aqua-panna-banner
Divider Text

NAJVAŽNIJI RUČAK 9 najšarmantnijih zagrebačkih restorana za ručak na Badnjak

carpaccio-izbor

Badnji ručak najvažniji je godišnji ritual na zagrebačkoj restoranskoj sceni. Badnjak se u Zagrebu oduvijek provodi na ulicama, sve do prvog mraka kad se zatvaraju i kafići i restorani. Kafići će otvoriti odmah poslije polnoćke (ili sat prije polnoćke) dok će mnogi restorani ostati zatvoreni do drugog dana Božića.

Zagrebački blagdanski običaji na Badnjak počinju ranim odlaskom na tržnice i u supermarkete. Zatim kreću kave, pjenušci i kokteli po kafićima i adventskim kućicama, da bi sve kulminiralo badnjim ručkom, središnjom točkom javne proslave Badnjaka. Evo liste 9 restorana koje srdačno preporučujemo za ručak na Badnjak u Zagrebu.

1. Zinfandel’s , najsvečaniji badnji ručak

zinfandel

Zinfandel’sova raskošna art deco blagovaonica idealna je scenografiju za svečani blagdanski ručak. Senzualno kuhanje Ane Grgić Tomić značajno pridonosi posebnoj atmosferi.

2. Tekka, badnji sushi

tekka

Sushi restorani jedna su od najprirodnijih opcija za Badnjak jer na Badnjak gotovo nitko ne jede meso (premda nije zabranjeno; radi se o običaju). A Tekka je uvjerljivo najbolji japanski restoran u Zagrebu i Hrvatskoj. 

3. Le Bistro, Esplanade, Badnjak pet bakalara

Le Bistro svakog prosinca uvodi posebni meni posvećen bakalaru. Na ovogodišnjem se blagdanskom jelovniku nalazi pet klasičnih i modernih jela of bakalara. Sva su besprijekorno pripremljena. 

4. i 5. Tač i Zlatna školjka, tradicijski riblji Badnjak

tac-terasa

Tač i Zlatna školjka spadaju u sasvim rijetke zagrebačke restorane koji svakodnevno  drže zaista svježu, gotovo živu jadransku ribu. Ako, dakle, za badnji ručak želite uživati u trilji od kamena ili jadranskoj škrpini, ova su dva restorana najvjerodostojnije opcije.

6. i 7. Izakaya, Yezi, azijski Badnjak

Izakaya na Selskoj i Yezi u art’otelu u centru grada, gastrotainment su restorani s vrlo dobrim azijskim fusion jelima i s mnogo nemesnih jela. Dobro raspoloženje je zajamčeno. 

8. SOL, doživljaj Badnjaka na Trgu bana Jelačića

Sol chefa Mate Jankovića perfektno je mjesto za druženja, izlaske, osjećaj strogog centra grada i dobru hranu koja je formatirana da se dijeli. Što će vam više za veseli badnji ručak?

9. Vinodol, Badnjak u zajednici

vinodol

U Vinodolu za Badnjak istodobno ruča nekoliko stotina ljudi. Radi se doslovno o Badnjaku u zajednici. A Vinodolov riblji meni nedavno se pojačao odličnom terinom od hobotnice s pireom od crnog graha i vrlo dobrim škampima na buzaru.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.