Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Zmajska pivovara banner
Divider Text

KULT PLAVE KAMENICE I ZMAJSKA PIVOVARA BIRAJU CHEFA GODINE 2023. Deseti je Emanuele Scarello iz Agli Amici Rovinj, s 54 boda

Rekordni odziv glasača u ovogodišnjem izboru Kulta Plave Kamenice za Chefa godine i Restoran godine doveo je do dosad najveće disperzije glasova, osobito u izboru Chefa godine u kojem je glasove, nimalo iznenađujuće,  dobilo veoma mnogo kandidata.

zmajska-pivo-rouge
Više o Zmajskoj pivovari doznajte klikom na fotografiju

Iznenađujuće je, međutim, da su neki od favorita u prijašnjim izborima ispali iz kruga chefova s najviše glasova, dok se pojedini zaista ugledni i uspješni chefovi nisu uspjeli plasirati među prvih deset. No, o tim ćemo iznenađenjima detaljnije izvještavati u idućim člancima o ovogodišnjem izboru Chefa godine. Sada u kratkim crtama predstavljamo Emanuelea Scarella, koji je 2023. osvojio deseto mjesto s 54 boda.

Zmajska pivovara, prva profesionalna hrvatska craft pivovara, dugogodišnji je pokrovitelj izbora Chefa godine. Emanuele Scarello chef je i suvlasnik obiteljskog restorana Agli Amici, koji na originalnoj lokaciji u Udinama već dugo drži dvije Michelinove zvjezdice, a pola talijanske gastronomske javnosti pita se kad će dobiti treću.

Hrvatski Agli Amici otvoren je prije nekoliko godina u Rovinju, gdje je dobio prvu Michelinovu zvjezdicu dva mjeseca poslije početka rada. Obitelj Scarello nedavno je otvorila i restoran u Veneciji. Emanuelle Scarello kuha tehnički fantastično precizno, s puno talenta za izvlačenje okusa i sa strogim, vrlo lijepim prezentacijama. Agli Amici u Rovinju ove je godine postigao dosad najvišu gastronomsku razinu. Gospodin Scarello pojedinim je svojim suradnicima i prijateljima kazao da se nada drugoj zvjezdici u Rovinju. S obzirom na senzacionalnu večeru koju smo u Rovinju pojeli ovoga proljeća, rovinsjki Agli Amici jedan je od glavnih kandidata za prvi hrvatski restoran s dvije Michelinove zvjezdice.

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.