Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

KULT PLAVE KAMENICE I IRINOX BIRAJU RESTORAN GODINE 2023. Deseto mjesto osvojio je Plavi podrum sa 66 bodova

Ovogodišnji izbor za Restoran godine okupio je najviše glasača dosad. Više od pedeset chefova, vlasnika restorana, investitora i gastro novinara glasalo je za najbolji hrvatski restoran i za najboljeg hrvatskog chefa u 2023. Rezultate našeg tradicionalnog izbora za Restoran godine počinjemo objavljivati danas, a rezultate izbora za Chefa  godine sutra. Pokrovitelj ovogodišnjeg izbora za restoran godine talijanski je Irinox, vodeći svjetski proizvođač profesionalne opreme za brzo hlađenje hrane.

irinox-banner

Kao i svakog prosinca, objavit ćemo imena deset najboljih restorana i chefova, redoslijedom od desetog do prvog mjesta. Deseto mjesto u ovogodišnjem, najreprezentativnijem izboru za Restoran godine dosad, osvojio je Plavi podrum iz Voloskog, u vlasništvu višestruke sommelierske šampionke Daniele Kramarić.

Plavi podrum jedan je od svega nekoliko restorana koji su se u svim našim dosadašnjim godišnjim izborima našli blizu vrha ili među prvih deset. Zanimljivo je da je Plavi podrum u ovogodišnjem zboru za Restoran godine osvojio čak 40 bodova više nego lani, što je jedan od najvećih pojedinačnih skokova na godišnjoj razini.

Plavi podrum osnovan je u ljeto 1996. Jedini je hrvatski restoran koji je ušao na listu World’s 50 Best Restaurants i to dvaput, 2008. i 2010. godine. Plavi podrum izgradio je besprijekoran renome na korištenju najboljih dostupnih sastojaka: od fenomenalnog izbora ribe i rakova, preko opsežne selekcije vrhunskih maslinovih ulja do bijelih i crnih tartufa i šumskih gljiva.

Chef Mato Bebek
Obitelj Kramarić s timom Plavog podruma

U zadnje je vrijeme kuhanje u Plavom podrumu dobilo dodatnu autorsku crtu, zahvaljujući chefu Mati Bebeku. Priča o Plavom podrumu priča je o uspjehu koji traje, kontinuitetu kvalitete rijetkom na hrvatskoj restoranskoj sceni.

Fotografije Matija Djanješić

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.

})