Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

ZIMA U BERLINU Brasserie am Gendarmenmarkt ima bezličnu hranu, loša vina i amaterski servis. Ali je fantastična društvena pozornica 

Brasserie am Gendarmenmarkt u strogom centru Berlina senzacionalan je primjer art decoa. Teško je pronaći stilski toliko dosljedno dizajniran restoran koji je istodobno ugodan i opušten kao vaš susjedni kafić ili pizzeria. Brasserie am Gendarmenmarkt prije više od 20 godina otvorila su dvojica berlinskih ugostiteljskih veterana. I otada je neprekidno jedno od vibrantnijih mjesta berlinske društvene scene.

Prije dvanaest ili trinaest godina ondje smo ručali baš 1. siječnja, poslije dočeka Nove godine na Brandenburškim vratima. Preko puta našeg stola ručao je bivši njemački premijer Gerhard Schroeder s obitelji. Danas za ručak Brasserie je bila prepuna srednje rangiranih menadžera i državnih službenika iz obližnjih ureda: momci za stolom kraj našeg razmjenjivali su božićne darove, butelje šampanjca Roederer Collection, dok je cijeli središnji dio restorana zauzelo golemo i veselo društvo u godinama.

Brasserie Gendarmenmarkt, nažalost, nije osobito dobar restoran. Tehnički gledajući hrana je više nego korektna: riblji filei imali su savršeno hrskavu kožu, a juha Dubarry bila je propisno baršunasta. Međutim, sve što smo probali u ovom dramatično lijepom restoranu bilo je posve bezokusno, kao u fejkanom five star hotelu na Jadranu.

Vinska lista još je gora. Njemačka proizvodi niz vina koja spadaju među najbolja vina na svijetu. Mi smo u Brasserie pronašli tek nekoliko prosječnih. Konobari su ekstremno ljubazni, ali ne znaju mnogo ni o meniju ni o vinima. Djevojka koja nam je točila vina tvrdila je da je vino s više od devet grama rezidualnog šećera posve suho. Brasserie am Gendarmenmarkt mogla bi biti ozbiljno dobar restoran. Sada je, nažalost, samo ozbiljno komercijalna. Što je šteta jer njen spektakularni ambijent zaslužuje puno karakterniju hranu i mnogo bolja vina. Ručak u Brasserie am Gendarmenmarkt platili smo 203 eura.

Brasserie am Gendarmenmarkt

Taubenstrasse 30, Berlin

HRANA 3/5  VINA +2/5  SERVIS -3/5  AMBIJENT -5/5

VISA Inspire_logo_web copy
PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.

})