Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

KAKO SE JEDE U SHOPPING CENTRIMA #1 Lesninin restoran dobro je uređen ali hrana je menzaška i preskupa 

Iako hrvatski Black Friday nije ni približno masovan kao američki ili neki europski, prvi božićni shopping ciklus započinje upravo njime. Stoga smo idućih dana odlučili provjeriti ponudu restorana koji se nalaze u popularnim trgovačkim centrima. Put nas je odveo u Lesninu na Kukuljanovu, u riječkoj industrijskoj zoni koja vrvi dućanima ali nema puno mjesta na kojima se poslije kupovine može pojesti nešto solidno.

Osim vrlo dobrih ćevapa u McChevapu. Lesnina je svoj restoran očito modelirala po popularnim Ikeinim restoranima, koji u svijetu izazivaju mnogo pažnje specifičnim jelima poput mesnih okruglica, sladoleda i sezonskih hitova. Lesninini restorani su konvencionalni: na jelovniku su bečki odresci, pržene lignje, losos, jela s roštilja, tjestenine i jedan ramstek  u papru.

Od hrane u shopping centrima očekuje se da bude brza, jeftina i jestiva. U riječnoj Lesnini svi su ti kriteriji zadovoljeni tek polovično. Naručili smo pileći bečki odrezak s pomfritom i roštiljski mix koji se sastoji od svinjskog karea, piletine sa žara, slanine i kobasice, također s pomfritom. Sva hrana podsjeća na studentske menze. Sve iz leda i sve u fritezi, ali iznenađujuće bez previše masnoća. Pomfrit je bio sasvim dobar, bečki bezokusan, najslabiji od svega što smo naručili, dok je meso u roštiljskom miksu bilo tek mrvicu bolje od bečkog. Hrana u Lesnini uistinu brzo dolazi, što je veliki plus, ali definitivno nije najjeftinija.

Ručak za dvoje s dva točena Pepsija, platili smo 27 eura što nam se čini previše za ovakav tip restorana. Naposljetku, treba reći kako je Lesninin restoran sasvim lijepo uređen i ugodan. Ambijent je definitivno bio najbolji dio našeg ručka na Kukuljanovu. Ukoliko imate priliku jesti negdje drugdje, Lesninin restoran možete zaobići u širokom luku. 

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.

})