Jučer smo u taqueriji Cato, otvorenoj ovoga rujna u dvorištu Vlaške 78, popili dva sjajna koktela. Nismo mogli ručati jer Cato nažalost počinje posluživati hranui tacose tek od 17 sati. Dolores Kunštek, ljubazna vlasnica s iskustvom rada u Noelovoj kuhinji, rekla nam je da sama priprema hranu, mijesi tortilje, kuha nadjeve, tuče guacamole, pa je zasad prisiljena posluživati tacose samo u popodnevnoj večernjoj smjeni.
Inače, na crnoj su se ploči jučer našle tri vrste tacosa, s piletinom i guacamoleom, s krvavicom i salsom verde i s gljivama, kuminom i avokadom. Jučer je Cato još nudio čips od plavog kukuruza i tortu od maslinova ulja i naranče.
Budući da oko tri popodne, dakle, nije bilo tacosa, bacili smo se na koktele. Mezcalita s rubom od čilija bila je nešto manje ljuta nego u našim omiljenim madridskim barovima, ali je svejedno izvrsna. A Oaxaca negroni s Bruxo X mezcalom malo je remek djelo, jedan od najkarakternijih koktela koje smo ove godine probali u Zagrebu. Cato, recimo i to, drži šest vrsta mezcala. Cato također toči niz prirodnih vina: tu su Meinklang, Pressinger, Maurer, kao i nova linija vinarije Bibich; novu generaciju Bibihevih vina iza koje stoji mladi Filip Bibich, probali smo prošlog tjedna. I crna i bijela vina ugodno su nas iznenadila.
Pivskom listom dominira Varionica, jedna od najnagrađivanijih hrvatskih craft pivovara. Cato, koji se nalazi u prostoru bivšeg Finjaka, trenutno je jedno od najvrućih novih mjesta u Zagrebu i apsolutno najbolji bar/kafić između Maksimira i strogog centra. Ako su tacosi dobri kao i kokteli, Cato bi uz pametnu, autentičnu ali i komercijalnu politiku nadjeva kao i uz malo širi izbor, uskoro mogao postati jedan od važnijih zagrebačkih street food lokala .
Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.