Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Labinska pizzerija Napoli posvećena Napulju, Maradoni i Messiju, jedna je od najboljih u Istri a i šire

U Labin smo došli po uobičajenom depresivnom jesenskom vremenu, u kojem se izmjenjuju slabija i jača kiša. No, kad smo ušli u pizzeriju Napoli na glavnom gradskom trgu, atmosfera je bila fenomenalna. Iako je bio radni dan, restoran je bio pun lokalaca i ponešto stranaca. Restoran je vrlo  lijepo i odmjereno uređen, puno prirodne topline drveta, što nas je pozitivno iznenadilo.

Pizzerija Napoli dosljedno je ukrašena nogometnim motivima posvećenima Maradoni i Messiju. Na zidu je veliki poster Maradone, pizze nose nazive La Mano de Dios (Božja Ruka), D10S, Messi itd. Napoli radi klasični napuljski stil pizza s talijanskim sastojcima poput San Marzano rajčica, fior di latte, bivoljom mozzarellom, Grana Padanom, provolom.

Pizze imaju velike prozračne rubove, propisni leopardov uzorak i tanje sredine. Lagane su i vrlo ukusne, s tek minimalnim odstupanjima, ali riječ je jednima od najboljih pizza koje se mogu probati u Istri, pa i mnogo šire. Nadjevi koje Napoli stavlja na pizzu su vrlo dobri, kreativni i daju dovoljno izbora. Uzeli smo jednu pizzu s mortadellom i pistacijama, drugu s lardom, pršutom i papričicama te pizzu sa slaninom, pršutom i rukolom. Svaka je bila vrhunska.

Mortadella je prava, bogata i tanko rezana, a burrata koja ide na nju kremasta. Lardo i pršut je fantastična pizza, koja je doslovno oživjela kad smo na nju stavili par kapi lokalnog Forto ljutog umaka. Slanina je mrvicu preslana, ali to je ionako jedina zamjerka inače vrlo dobrim pizzama. Još jedna zamjerka bi bila to što neke od pizza rade s tartufatom, što je u srcu Istre zaista nepotrebno i kompromitirajuće. Pozitivno je ipak što je tartufata korektno navedena u jelovniku.

Osim fantastičnih pizza, Napoli ima i solidan servis. Sve naše pizze su došle za pet minuta kako bi i trebalo biti, iako je restoran bio pun. Dodatni sadržaji poput vrhunskih maslinovih ulja Ipše i Belića te istarskih ljutih umaka OPG-a Forto, samo daju dodatni karakter Napoliju i pojačavaju ugodan osjećaj u restoranu. Pivska lista crat piva je odlična i raznolika, od istarske Kampanjole do C4 Nove Runde. Vinska lista nažalost zaostaje, pa su tu samo tri-četiri etikete vrijedne naručivanja.

Zaostaju i deserti koji se svode tek na neoriginalne palačinke. Međutim, svi su ti zaostaci zapravo i manje bitni. U Napoli se dolazi na pizzu,  koja već sada može konkurirati nekima od najboljih u zemlji. Cijene su i više nego korektne. Obična Margherita stoji 7,3 eura, što je 55 kuna u bivšoj valuti. Ne sjećamo se kad smo zadnji put vidjeli jeftiniju pizzu s kvalitetnim sastojcima i dobrim tehnikama. Tri pizze, dvije pive Nove Runde i jednu colu platili smo 50 eura. Sjajno je za Labin da nakon izvrsnog Rumore širi izbor vrhunskih pizza.

PIZZERIA NAPOLI

Titov trg 7, Labin

HRANA 4  PIVO 4  SERVIS 4  AMBIJENT 4

VISA Inspire_logo_web copy

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.