Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Zonarov Salmon Deli priprema vjerojatno najbolje bruncheve u Zagrebu, s fantastičnim škotskim lososima 

Novi zagrebački hotel Zonar u vlasništvu Maistre,  odlično je uređen i dizajniran i precizno pogođen za moderniju i mlađu publiku. Zonar, međutim, ne želi biti odvojen od lokalne zajednice što je jedino ispravno za njegov tip hotela. Zonarovi brojni sadržaji u nekim slučajevima kao da su napravljeni baš za potrebe njegovih susjeda.

Takav je i Salmon Deli, ukusno i suvremeno dizajnirana trgovina specijalizirana za losos, u kojoj se mogu kušati i kupovati razne varijante škotskog lososa. Iako je jedno od najpopularnijih ribljih jela, losos je zapravo zanemarena namirnica u svim žanrovim arestorana. Ne sjećamo kad smo zadnji put vani pojeli zaista kvalitetni losos. Jedino Matsu radi dobro jelo od glaziranog lososa.

Tu prazninu odlučili su popunili  Maistra i chef Jeffrey Vella, koji osobno razvija recepture za Salmon Deli, koji sam prezervira sav losos koji prodaje. Današnji ručak proveli smo na osunčanoj terasi zabavno uređenog Zonara, s kričavo crvenim stolicama i stolovima koji su zapravo ogledala. Osim stalne ponude, Salmon Deli vikendima ima i brunch za 19 eura koja se sastoji od dva jela, čaše pjenušca i kave. Stalna ponuda je iznimno atraktivna, od raznih karakterističnih pristupačni brunch jela s lososom poput club sendviča s lososom, avokadom i kajganom, do lososa s ukiseljenom ciklom i quichea s lososom.

Naručili smo svježe pečeni kroasan s toplom dimljenim lososom i lokalnom skutom, club sendvič s dimljenim lososom i tanjurić narezanog dimljenog lososa s paprenim mascarponeom i malim toplim uštipcima, kao i croque monsieur iz Skin2Skin bara.

Gotovo sva jela koja smo uspjeli probati su vrhunski pokazatelj kako se losos može koristiti u pristupačnim, zabavnim i vrlo originalnim jelima. Čak i club sendvič, često bezlični hotelski snack, u Salmon Deliju je ozbiljno jelo. Pripremaju ga od odličnog kruha s kiselim tijestom i pivom, ukusnog i odmjereno doziranog avokada i školski pripremljenom kajganom. Ovo je vrlo vjerojano najbolji sendvič koji smo probali u zadnjih nekoliko mjeseci, i sam je po sebi dovoljan razlog za dolazak u Salmon Deli.

Fantastični topli putrasti kroasan sa skutom punom vlasca i prilično velikim komadom toplo dimljenog lososa, divni je komfort food. Tanjur s narezanim lososom je pak izvanredan podjednako u svojoj jednostavnosti i profesionalnoj pripremi. Gusti, bogati mascarpone radi dobar balans nemasnom lososu, dok mali topli uštipci služe kao odlični zalogaji.

Ponuda izvan Salmon Delija je očigledno isto vrlo dobra, što smo vidjeli u poznatoj izvedbi croque monsieura s vrlo dobrom šunkom i sirom. Osim jelima, Zonar posvećuje i veliku pažnju ostalim detaljima, pa se Hug&Punch kava radi u La Marzocco aparatima, obaveznim u specialty kafićima. Tanjuri na kojima dolazi sva hrana su sjajno dizajnirani, dok je usluga na visokoj profesionalnoj razini, a ponuda pića inspirativna. Zonarov Salmon Deli već je sad popularan pa je i terasa bila dosta popunjena lokalcima koji su došli na brunch ili kavu. Riječ je o jedinoj pravoj trgovini i lokalu s lososima u čitavoj Hrvatskoj. 

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.