Kult plave kamenice - logotip
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

CRNA LISTA Kratak popis jela koja ne nogu funkcionirati u dostavi

dostava

I poslije pandemije dostava hrane ostala je jako razvijen i visokoprofitabilan posao. Prije svega za dostavne službe ali i za restorane, što je vidljivo po velikom broju lokala i dark kitchena koji pod raznim brendovima prodaju hranu na Woltu i Glovu.

Problem je, međutim, u tome što vrlo mnogo hrane koja se nudi naprosto ne funkcionira u dostavi. Čak se ni pizza iz dostave, kao esencijalni dostavni format, ne može uspoređivati s pizzom iz pizzerije. Evo kratkog popisa jela koja zaista nema smisla dostavljati.

1. Rižoto

Pravi rižoto kuha se ručno i poslužuje vruć. Pravi rižoto mora imati valovitu, kremastu teksturu i rižu kuhanu al dente. U dostavi ćete uglavnom dobiti neku jestivu ili manje jestivu kašu od riže.

2. Tjestenina

Tijekom dostave vruća hrana koja uđe u posude za dostavu nužno se pari. Što znači da se pasta drugi put kuha. Što znači da ćete posve neizbježno dobiti prekuhanu tjesteninu.

3. Toplo hladne salate

Toplina mesa, kozica ili grilanog sira nužno će sparušiti i uništiti povrće u salati. Zato Noelova dostava u njihovoj verziji Celzar salate zasebno pakira piletinu a zasebno zelenu salatu. Drugi to baš i ne rade.

4. Bifteci i drugi steakovi

Steakovi se moraju servirati vrući, na vrućem tanjuru. I nikako drukčije. Naručite li  steak preko Wolta, Glova ili izravno iz restorana, bacili ste dosta novca.

5. Pečena ili kuhana bijela riba

Bijela riba odveć je nježna da bi podnijela vožnju gradom na mopedu ili biciklu. Osim toga, pečena bijela riba također se servira vruća, na vrućem tanjuru. Prije par tjedana iz jednog smo vrlo dobrog restorana naručili file romba za doma. Nije bio ni sjena fileu romba u restoranu.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.