Iako je neko vrijeme izbivao s hrvatske gastronomske scene, Dino Galvagno vraća se s posebno organiziranim večerama u Lici. Na imanju Latibula Dino će kuhati sa autohtonim namirnicama koje godinama istražuje. Večere se odvijaju subotom i zasad su dostupna četiri termina: 25. studeni, 2. prosinca, 9. prosinca i 16. prosinca.
Večera u sedam slijedova i vinski pairing (moguć je i bezalkoholni pairing temeljen na prirodnim pićima) stoji 400 eura, a uključuje i smještaj za dvoje u hotelu Plitvice Village u blizini Korenice. Također je moguć i jednostavni izlet po imanju s uključenim ručkom za 470 eura. Uplate za večere i odabrane termine su nepovratne. Galvagno zasad otkriva da se radi o vrlo pažljivom i ambicioznom projektu kojem je cilj iskazivanje poštovanja prema lokalnim i sezonskim namirnicma uzgojenima ili skupljenima na njihovom imanju ili u neposrednoj blizini te kako će se posebno isticati stari, tradicionalni recepti kraja.
Ovakve su vijesti zapravo odlične za Liku u kojoj se gotovo nikad nije događalo ništa gastronomski uzbudljivo. Galvagnovo kuhanje uvijek je spektakl za sebe s obzirom da je riječ o jednom od najvažnijih hrvatskih chefova 21. stoljeća koji je među prvima pokrenuo danas temeljne strukture visoke kuhinje: fokus na sezonalnost, lokalnost, foraging i održivost.
Fotografije/Latibula Facebook Page
Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.