Kult plave kamenice - logotip
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Ovo je vjerojatno najgori recept za carbonaru  svih vremena. Problem je što dolazi s Coolinarike

Danas smo na Glasu Istre, mediju koji je prije par mjeseci izgubio samostalnost, kolumniste, novinare i adresu, pročitali vjerojatno najgori recept za carbonaru svih vremena.

Evo što među ostalim sadrži ovaj drastično neukusni recept:

250 ml vrhnja za kuhanje (dakle, ne slatkog vrhnja nego one grozne razrijeđene mliječne tekućine)

češnjak 

vrećicu parmezana (dakle ne pravi parmezan, pecorino ili grana padano, nego sir iz vrećice)

300 grama špageta

300 grama pancete ili slanine (dakle gram mesa na gram tjestenine; uobičajeni je omjer 50 do 80 grama mesa na 250 do 300 grama paste)

dva jaja

Na kraju ovog jezivo netočnog recepta još se navodi da se carbonara može podgrijavati. Ako zaista podgrijavate tjesteninu s kremom od jaja i vrhnja dobit ćete brutalno gadljivu kašu koja više nema veze ni sa špagetima ni s drugim sastojcima. 

Problem nije u tome što je recept za ovako užasnu carbonaru izašao u Glasu Istre, mediju koji godinama objavljuje uglavnom nejestive gastro savjete (s iznimkom jedne autorske rubrike). Problem je u tome što je Glas Istre ovu jutros objavljenu “carbonaru ” prenio s Coolinarike.

Coolinarika je veliki portal s više od 700 tisuća korisnika mjesečno. Iza Coolinarike  stoji Podravka, velika i uspješna prehrambena industrija. 

Velika i uspješna prehrambena industrija naprosto ne smije objavljivati neoprostive budalaštine vezane uz hranu (citirani recept nije iznimka) jer tako dovodi u pitanje svoju vjerodostojnost u procesu proizvodnje hrane.

Zamislite da neki veći nogometni klub u svojim web izdanjima tvrdi da se penal puca sa šesnaest metara i da ofsajd počinje trideset metara od gol linije. Bi li takvom klubu bilo tko bilo što vjerovao? 

Podravka naprosto mora angažirati kompetentne kulinarske i medijske profesionalce da uređuju veliku ali nesretnu Coolinariku.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.