Ikadorov popularni i uspješni serijal Game of Chefs nastavlja se i ove sezone. U subotu 21. listopada u Ikadorovom Nobilionu chef Danijel Skokić ugošćuje sve popularnijeg mladog chefa Marina Plešea iz krčke Vile Rova. Marin Pleše, podsjetimo, uskoro ide stažirati u čuveni katalonski restoran El Celler de Can Rocca.
Subotnji Game of Chefs otvara Pleše briošom od žirova brašna, telećim tartarom, tarteletteom s nori algama i samoniklim biljem. Slijedi Skokićeva marinirana dagnja u tozasu dresingu s ukiseljenim lukom, pinjolima, uljem od poriluka, umakom od mora i maslaca i dimljenim cvijetom soli.
Zatim će tim Vile Rova poslužiti toplu salatu od sporo kuhane hobotnice s pečenom mariniranom bučom i pralinom od indijskog oraha, dok će Nobilionova ekipa servrati pjenu od bakalara s kvarnerskim šafranom, vongolama, uljem limuna i prahom crnih maslina. Za zadnje je slano jelo zadužen chef Pleše iz Vile Rova: radi se o bijeloj ribi kuhanoj na pari s krumpirom konfitiranim u ulju od škampa, krumpirovim čipsom sa sipinim crnilom, šampanjskim beurre blancom i dresingom od dashija.
Subotnju večeru zatvara Nobilion sladoledom od muškatne tikve, dulce de lecheom od kozjeg mlijeka i čipsom od kozjeg mlijeka. Skočićeva i Plešeova večera u Nobilionu košta 95 eura. Opcionalni wine pairing košta još 50 eura. Subotnji Game of Chefs u restoranu najluksuznijeg kvarnerskog hotela počinje u 19 sati.
21.10.2023. u 19:00
Cijena 95 eura
Rezervacije 051 207 020 ili OVDJE
Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.