Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

JESEN U LOMBARDIJI Langosteria, kultni restoran i miljenik svjetske modne industrije, spomenik je dobroj ribi i glasovitoj milanskoj estetici

Langosteria je danas međunarodno poznata restoranska grupa. Pod brendom Langosteria danas rade bistro, cafe i open space kuhinju u Milanu, i četiri restorana u Paraggi, Parizu, St. Moritzu i od iduće godine u Londonu. Sve je počelo u prvoj Langosteriji otvorenoj 2007. u milanskoj četvrti Porta Genova. Mi smo ručali u Langosterijinom bistrou otvorenom pet godina kasnije.

Cijeli Langosteria Bistrot svojevrsna je oda dvadesetim godinama prošlog stoljeća. Čim dođete na ulaz prekrasno uređenog lokala, visoki uglađeni zaštitar otvara vrata, imate osjećaj da ulazite u neki od milanskih high end dućana.

U bistro se ulazi kraj vitrina s kamenicama, ogromnim rakovicama, tu su gamberi rossi, hlapovi, velike ribe, šank sa skupim pićima, dotjerani simpatični konobari, estetizirane memorabilije i fantastično pogođen dizajnerski ton, pun boja i nostalgije za duhom glamuorznijih vremena. Langosterija vibrira energijom.  

Terasa je okružena zelenilom koje briše gradsku buku i podsjeća na pariške vrtove u dvorištima.  Jelovnik je jednako atrativan. Langosteria je restoran koji u nešto manje formalnom ali sofisticiranom ambijentu nudi prvenstveno vrhunsku ribu. Sastojke nabavljaju iz cijeloga svijeta, kriterij je kvaliteta. Kamenice su iz Francuske, tuna iz Mediterana, poneki rakovi iz Hrvatske, dok su hlapovi iz Bretanje.

Langosteria također ima vrlo zanimljivu vinsku kartu i toči Ruinart na čaše. Za predjelo poslužuju neodoljivi topli kruh. Naručili jednostavnih jela. Frittura Langosteria je u dijelu menija s potpisnim jelima i fantastičan je snack od prženih crvenih gambera, škampa i lignji koje je odlično pratio Ruinart.  Njoki s gamberima bili su jedno od elegantnijih i preciznije kuhanih comfort food jela koje smo probali u zadnjih mjesec dana, dok su orecchiette s plodovima mora pune laganih ali briljantno fokusiranih okusa. Visoku razinu održao je i fantastični creme brulee koji smo naručili za kraj.

Langosteria je kultni milanski restoran. Nijedan ozbiljan odlazak na Milano Fashion Week ne završava bez posjeta Langosteriji. Pariška ispostava otvorena je na vrhu Cheval Blanca, jednog od najluksuznijih hotela u Francuskoj, Langosteria Paraggi kraj Portofina otvorena je partnerstvu s Diorom, a londonska Langosteria iduće će se godine otvoriti u hotelu Raffles gdje su i restorani Maura Colagreca.

U viziji osnivača Enrica Buonocorea Langosteria je više od restorana, ona je brend i sve u njoj, od ljudi preko ambijenta do hrane, utjelovljenje je glasovite estetike Milana. Naravno, Langosteria nije jeftina. Tri jela i jedan desert, dvije čaše šampanjca i dvije čaše vrlo dobre Ottella Lugane, platili smo 211 eura.

LANGOSTERIA BISTROT

Via Privata Bobbio 2, Milano

HRANA 4  VINO 4  AMBIJENT +4  SERVIS +4 

VISA Inspire_logo_web copy
PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.