Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Wise Grus otvorio je dosad najelegantniji dućan s rakijama u Zagrebu

U svakodnevnom se govoru riječi rakija i elegancija rijetko spominju u istom kontekstu, a još rjeđe istoj rečenici. Rakija je predugo, sve do najnovijeg naraštaja ambicioznih hrvatskih destilera, imala imidž jednostavnog, grubog alkohola koji jako udara.

Zadnjih se godina srećom pojavila cijela skupina novih proizvođača koji su hrvatske rakije digli na značajno višu razinu. Hrvatske su rakije i kvalitetom i brendingom postale ambiciozna, moderna pića dostojna hotela s pet zvjezdica i ambicioznih barova i restorana. Daruvarski Wise Grus primjer je takvog novog pristupa proizvodnji i promociji rakije.

WISE GRUS ZA ABV 2023. Kako kućno pečenje rakije pretvoriti u ozbiljan posao

Wise Grus je za Lozovaču Barrique ove godine osvojio dvostruku zlatnu medalju na San Francisco World Spirit Competition, vjerojatno najutjecajnijem svjetskom destilerskon natjecanju. A prije mjesec dana vlasnici Wise Grusa otvorili su moderan, elegantno uređen butik u Petrinjskoj 33, blizu najstrožeg centra Zagreba.

wise-grus-rakije
wise-grus-male-bocice

Mala trgovina rakijama, koja izgleda kao luksuzna parfumerija, svakako je najelegantnija rakijarnica koju smo dosas vidjeli u Zagrebu. I u potpunosti se uklapa u poželjni imidž novih hrvatskih rakija, ozbiljnih i plemenitih jakih pića koja služe za uživanje a ne za opijanje.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.