Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

POTRAGA ZA NAJBOLJIM KVARNERSKIM ĆEVAPIMA #3 McChevap u malom kiosku u industrijskoj zoni peče možda najbolje ćevape na Kvarneru

Prahistorijski fast food odavno odumire. Tanke pljeskavice, loša raspadnuta peciva i grozomorni sir, više jednostavno nisu privlačni gotovo nikome. Prije desetak godina takva su mjesta bila skoro posvuda u centru Rijeke. Često su prodavala i ćevape.

Trenutno, mislimo da u centru grada nema nijednog takvog mjesta, na svu sreću. Pa ipak, brojne odlike koje postovjećujemo s lošim fast food lokalima mogu se pronaći i u McChevapu, s jednom bitnom razlikom: njihovi su ćevapi zaista vrlo dobri. McChevap se nalazi na Kukuljanovu, u industrijskoj zoni izvan Rijeke, u kojoj radi ogroman broj ljudi. S obzirom da tako veliki broj ljudi treba negdje i nahraniti, u poslovnom smislu McChevap je na dobitnoj lokaciji.

Smješten u kiosku na cesti, McChevap je izrazito popularan pa se nerijetko hrana čeka i po dvadesetak minuta, čemu smo i ovoga puta svjedočili. Nedavno preseljen na novu lokaciju, tek niže niz cestu, McChevap je dobio obrise lokala, s visokim stolovima  i hladom kojeg je nedostajalo na staroj lokaciji. Ono što iznenađuje jest da baš ovdje pripremaju neke od najboljih ćevapa na širem riječkom području.

McChevapi su pravilno pečeni, sočni ali ne i masni, i rahli. Zaista su ukusni, vjerojatno bi se bez problema mogli prodavati i u Sarajevu. Dobro je i što se u McChevapu ćevapi serviraju u somunu, koji je vrlo dobar i ima karakterističan okus. Ostatak ponude u restoranu je tragikomičan. Coca Cola koju smo naručili dolazi u plastičnim bocama, potpuno topla, krumpirići su solidni, ali najobičniji iz leda, dok su natprosječni kajmak i ajvar ipak popravili sliku.

McChevap ulazi u vrh konkurencije za najbolje ćevape na ovom području. Dvije porcije ćevapa, jedan pomfrit, ajvar, kajmak i Coca colu platili smo 19 eura što je zapravo bezobrazno jeftino u današnje vrijeme, pa je i jedan od razloga zašto je lokal pun i nakon radnog vremena okolnih firmi. S malo više ambicije i uštimavanja detalja McChevap bi imao potencijala i za franšiziranje. 

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.