Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

NOTICA O PROFESIONALCIMA Blagajnik umirovljenik u Sparu reagirao je uzorno kad se u trgovini aktivirao protupožarni alarm

spar-heinzelova

U subotu malo prije šest popodne, u Sparovom supermarketu u Branimirovoj kraj bolnice Sveta Katarina oglasio se protupožarni alarm. Cijelom su trgovinom barem tri minute zavijale neugodne sirene, dok su se inače zaključana vrata koja služe kao izlaz u kritičnim situacijama, automatski otvorila.

Crveno rotirajuće svjetlo sa stropova upozoravalo je na moguću opasnost. Usprkos neubičajenoj situaciji, sjedokosi i sjedobradi blagajnik za kojeg otprije znamo da je umirovljenik, reagirao je vojnički profesionalno. Blagajnik penzioner ni u jednom trenutku nije prekinuo servis nego je, dapače, hladno ispunjavao posebne želje kupaca, pa je na tri blagajne pokušao pronaći marku cigareta koje je tražio jedan gospodin u našem redu.

Blagajnik umirovljenik zatim je, usred sirena i rotirajućih crvenih žarulja, nastavio normalno, kao da se ništa nije dogodilo , naplaćivati robu, zadržavajući dosta kulerski  osmijeh. Istodobno je, međutim, mlađu kolegicu poslao da pazi da nitko ne ulazi i ne izlazi kroz vrata koja su inače zaključana, ali  su se otvorila uslijed protupožarne uzbune. Sjedobradi je gospodin istodobno prijateljski umirivao drugu kolegicu, koja se prepala alarma. Alarm je bio lažan; na kraju se ništa nije dogodilo.  No, staložena reakcija veterana iz kvartovskog  supermarketa još je jednom pokazala koliko su kompetentni profesionalci važni za svaki efikasan posao. 

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.