Visa Inspire

Kult Plave Kamenice

Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Kornati vina

U lokalu bivših kuhara Valsabbiona i Meneghettija dobili smo najuvredljivije jelo za dugo godina

Street food lokala u Hrvatskoj ne nedostaje. Oni su uglavnom inspirirani azijskom kuhinjom I mogu biti vrlo dobri. Nekoliko street food lokala bavi se isključivo ribljom hranom, što je iznimno važno za prehrambene navike i mijenjanje percepcije brze hrane, koja može biti odlična. Ove smo godine probali nekoliko takvih lokala i ostali oduševljeni, njihovom kreativnošću i ambicijama. No, pulski Two nije inspiriran ničim.

Two je street food lokal koji su 2019. otvorili Danijela Pifar i Bojan Vuković. Pifar i Vuković radili su u Valsabbionu i bili su glavni chefovi Meneghettija. Two ostavlja dojam da pokušava biti hipsterski lokal s nekakvom zdravom i laganom hranom, što im baš ne ide. Jelovnik je bazičan i ne ostavlja nikakav osobit dojam. Pa smo s oskudnog i neinspirativnog jelovnika odlučili naručiti tek jedno jelo, BBQ pileća prsa. Riječ je vjerojatno o najuvredljivijem tanjuru kojeg smo pojeli za dugo vremena. Apsolutno nijedan element na tanjuru nije funkcionirao, a neki jednostavno vrijeđaju inteligenciju gosta pa nam nije jasno kako Two još uvijek može imati bilo kakav promet.

U jelovniku Two kaže kako sous vidira pileća prsa u BBQ marinadi. Ovdje je problem što smo dobili samo posve gnjecava sous vide pileća prsa koja nisu vidjela tavu, grill ili bilo što kakav drugi izvor topline. Zatim BBQ umak, koji nema okus nikakvog roštilja već samo podsjeća na lošije kupovne slatko kisele umake. Prilično je zanimljivo da BBQ umak, odnosno marinada, nema ni prizvuk dima.

Ipak, najskandalozniji element na tanjuru je kruh. Kruh u lokalu Two znači polovica tosta, pretpostavljamo nekog jeftinog zbog plastičnog okusa, prepolovljena na pola pa zatim na četvrtinu koja nije ni prepečena. Minimalan trud bi bio staviti taj siroti tost kruh u kakav toster, međutim Two niti to nije bio dostojan napraviti, već je kuhinja samo izvadila tost iz vrećice, razrezala ga i stavila na tanjur. Ovako nešto nismo doživjeli ni u studentskim menzama.

Aromatizirana palenta kao prilog imala je okus obične palente i srećom bila je mrvicu zapečena. Pileća prsa trebala bi biti najlakše jelo za pripremu. Nažalost, Hrvati jedu i previše piletine u odnosu na druge, bogatije i zanimljivije izvora proteina. Ali, nikad i nigdje nismo dobili ovako amaterski pripremljenu piletinu, a vidjeli smo svašta. Očigledno je da kuhinja u restoranu Two nema pojma ni o čemu. U Puli, koja nije gastronomski jak grad, može se pronaći barem desetak boljih i civiliziranijih restroana. Karta pića neinspirativna je kao i jela, pa više priliči kebab kiosku nego ikakvom profesionalnijem restoranu. Skandalozni tanjur s piletinom i jednu colu platili smo13 eura, što je apsolutno previše. 

STREET FOOD TWO

Veronska ulica 2a, Pula

HRANA 2 VINO ne postoji PIVO 2 AMBIJENT 2 SERVIS 2

VISA Inspire_logo_web copy

aqua-panna-sidebar
ulje-2021-naslovnica

U lokalu bivših kuhara Valsabbiona i Meneghettija dobili smo najuvredljivije jelo za dugo godina

by Luka Peranić time to read: 2 min