Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

IN MEMORIAM Umro je Slobodan Čimbur, osnivač i vlasnik Baltazara

U Zagrebu je preminuo Slobodan Bobo Čimbur, utemeljitelj i vlasnik Baltazara, jednog od najpopularnijih zagrebačkih restorana unatrag tridesetak godina. Gospodin Čimbur pokrenuo je Baltazar 1982. Sredinom devedesetih Baltazar je postao jedna od najpopularnijih zagrebačkih roštiljarni.

Sedam ili osam godina kasnije Baltazar postaje klasični mesno riblji restoran s vrlo preciznim kuhanjem. Između 2001. i 2009. godine Baltazar je bio uvjerljivo najpopularniji zagrebački restoran: u ono se vrijeme u Baltazaru nije moglo večerati bez rezervacije, a na vinskoj su se karti nalazila i razna godišta Cristala i Petrusa

Izmedu 2004. i 2009. Baltazar je bio i “rezervni “ ured ondašnjeg premijera Ive Sanadera koji je u restoranu redovito održavao poslovne i političke sastanke. U zadnjih šest godina Baltazar je, zadržavajući osnovnu ponudu steakova, ribe i tradicijskih jela, krenuo prvo prema azijskoj hrani, a zatim, pod imenima B35, B2 i Baltazar2 , prema fine diningu. Fine dining restoran, smješten preko puta glavnog restorana, ovog je ljeta u izvrsnoj formi. Slobodan Čimbur bio je jedan od najznačajnijih restoratera u Zagrebu i Hrvatskoj. 

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.