Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

PRAZNICI U RIMU U maloj gostioni kraj Koloseuma pojeli smo dobar rimski gablec i popili butelju vermentina za samo 25 eura

Rimski je Koloseum kao i slična mjesta svugdje u svijetu, okružen groznim turističkim klopkama; konobari vas vuku za rukav, pokazuju vam lažnu svježu ribu, hrana je grozna a cijene nisu niske. U utorak prije posjeta Koloseumu uspješno smo zaobišli nekoliko takvih restorana i barova, prešli cestu, i doslovno par koraka dalje u maloj slijepoj uličici kraj hotela Forum pronašli simpatičnu gostionicu s drvenim stolovima i stolicama na rasklapanje.

Lokal se zove Alle Carrette i ima dva menija, jedan za pizzu i drugi za mala rimska jela. Pizza je klasična tanka, za stolovima se miješaju Rimljani, stranci i susjedi iz stanova iznad gostione.  Budući da nas je čekala obilna večera preskočili smo pizzu i naručili pohane cvjetove tikvica, prženi file bakalara i supplì (rimskog rođaka arancina) s rajčicom.  Uz to još butelju sardinijskog DOC vermentina i bocu mineralne vode.

Hrana je bila sasvim korektna, a vino svježe, čisto i umjereno aromatično. Servis pošten, efikasan i brz. Sve smo to u prilično autentičnom, da ne kažemo Fellinijevskom ugođaju, platili samo 25 eura. Ovako niske cijene ove godine nismo vidjeli ni u Madridu . koji je znatno jeftiniji od Rima. Italija je ovoga ljeta možda najozloglašenija europska turistička zemlja kad je riječ o cijenama. No i u strogom centru Rima možete naletjeti na zaista nevjerojatne iznimke.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.