Steakhousi su još uvijek rijetkost u Hrvatskoj. Onih dobrih, s vrhunskim internacionalnim i domaćim rezovima govedine, modernim metodama rada poput suhog dozrijevanja, dobrim umacima i prilozima te znanjem u pripremi mesa jako je malo. Drugi žanr steakhousa bio bi onaj zastarjeli, kakav je bio popularan prije možda desetak, petnaestak godina u kojima su se steakovi utapali i ubijali u raznim generičkim umacima.
Prvo bi kuhinja steak dinstala i time počinila najveću pogrešku koju može napraviti plemenitom komadu mesa, pa bi taj cijeli dinstani komad mesa umočila u umake pune vrhnja za kuhanje i sličnih. Takvi steakovi još se služe po cijeloj obali. Aerosteak je sredina između ozbiljnog steakhousea i zastarjelih bifteka s mora. Meso koje poslužuju zaista je dobro. Steak koji smo dobili bio je jako sočan, mek i putrast te dobro ispečen, medium rare kako smo tražili.
Međutim, u Aerosteaku su te korektne komade mesa utopili u gotovo pa jušni umak pa zapravo nismo znali što točno jedemo. Kad kuhinja već ima dobar komad mesa bilo bi logično staviti ga u prvi plan i ponosno ga servirati na vrućem tanjuru uz kakav dobar umak poslužen posebno. Naš umak od hrena i jabuka samo po sebi nije bio loš ali je apsolutno dominirao jelom, pa steak nije imao previše smisla. Prilozi kao što su kroketi su popularni ali bi zaista voljeli vidjeti i nešto autentičnije poput kolutića prženog luka ili prženi batat.
Osim steakova, Aerosteak nudi grobnički sir koji bi se češće trebao posluživati u kvarnerskim restoranima, i velik broj pizza za koje stvarno nismo sigurni što rade u restoranu koji se zove Aerosteak. Najjači adut Aerosteaka je svakako lokacija na kojoj se može promatrati uzlijetanje i slijetanje aviona. Vinska lista je iznenađujuće solidna, makar ono što smo uspjeli pročitati s karte. Jedan steak s prilogom i čašu piva platili smo 36 eura, što nije mali novac.
Čavle
HRANA 3 VINO 3 AMBIJENT 4 SERVIS 3
Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.