Zadarski Maguro drži dobru tunu, osoblje je ljubazno, cijene relativno niske a vinska lista dosadna

Maguro je jedan od brojnih azijskih fusion restorana čije je jelovnike postavio svestrani i marljivi zagrebački chef Vid Nikolić. Maguro, u strogom centru Zadra, otvorio se 2019. godine a prvi smo ga put posjetili u ljeto 2020. dok je još bio svjež, poletan i uzbudljiv.
Kad smo sinoć sjeli u Maguro, čija je terasa u pola sedam bila gotovo prazna, prvo smo uočili da se dobar dio jelovnika u ove četiri godine nije promijenio. Tu su i dalje klasična Nikolićeva jela poput zelenog curryja i dan dan noodlesa.
Vinska nam se lista čini dosadnija nego prije. To osobito vrijedi za bijela vina na čaše i pjenušce na čaše. Maguro, primjerice, na čaše toči tek jedan prosecco i jedan ne baš najuspjeliji lokalni pjenušac, što znači da gost koji ima samo malo razvijeniji ukus za klasična pjenušava vina nema što naručiti.
Kokteli su, međutim, i dalje dobri. Dark n Stormy bio je odličan. Kokteli u Maguru ne samo da su dobri nego su i jeftini za jadranske kriterije: koštaju između osam i devet eura.
Večerali smo sashimi od masne tune, nigiri s masnom tunom i nigiri s jeguljom. Sashimi je bio odličan, bez ijedne zamjerke. Nigiri su se, međutim, lagano raspadali, a meso jegulje doimalo se netipično i nemasno.
Jedan dječak za susjednim stolom naručio je tempuru od kozica: ono što su mu donijeli sasvim očigledno nije bila tempura nego kozice pohane u lijevanom tijestu. Do osam navečer Magurova se terasa lijepo napunila. Iznimno ljubaznu i kompetentnu konobaricu zamolili smo račun, kako bismo oslobodili stol.
Sasvim solidnu večeru s puno masne, dakle skuplje tune, buteljom Šemberova Rosea, koktelom i još čašom Degarrine Maraštine platili smo 115 eura, što uistinu nije skupo za osmi mjesec u jednom od najljepših jadranskih gradova.
MAGURO
Ulica Borelli 10, Zadar
HRANA +3/5 VINA +2/5 SERVIS 4/5 AMBIJENT 4/5