Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Old Pilots destilirali su posebnu ediciju votke samo za JRE restorane

old-pilots-jre

Duh u boci, autor Old Pilot’s gina, vodeća je hrvatska zanatska destilerija. Stari piloti na hrvatskoj destilerskoj sceni igraju otprilike jednako važnu ulogu kao Zmajska pivovara u hrvatskom svijetu craft piva. JRE, Jeunes Restauraters d’Europe, prva je relevantna međumaodna gastronomska organizacija koja je došla u Hrvatsku.

JRE djeluje u Hrvatskoj dulje od deset godina i okuplja gastronomski ambiciozne obiteljske restorane. Aktualni šef JRE-a Hrvatska Vjeko Bašić glavni je chef i vlasnik ultrapopularne murterskog restorana Konoba Boba. Prije gospodina Bašića JRE je vodila Marina Gaši, chefica i vlasnica novigradske Marine, jednog od najboljih hrvatskih restorana autorske riblje kuhinje. Plešivički Korak, jedini hrvatski restoran koji je ove godine dobio Michelinovu zvjezdicu, također je član JRE-a.

JRE se oduvijek ponosio suradnjom s najambicioznijim hrvatskim dobavljačima. Pa tako hrvatski JRE već godinama toči Kozlovićevu Malvaziju Selekciju, koja je svojedobno osvojila platinastu medalju na Decanterovim Svjetskim nagradama, dok je glasovita vodnjanska uljara braće Chiavalon službeni dobavljač istarskog maslinova ulja za JRE-ove restorane. Sada se ovom uskom krugu elitnih hrvatskih proizvođača hrane i pića pridružila i zagrebačka destilerija Duh u boci s ginom Old Pilot’s.

Zagrebački Piloti, dobitnici najviših svjetskih nagrada za gin i votku (njihov izvrsni whisky još nije došao na tržište), pripremili su za JRE posebno premium izadanje svoje votke, koje će biti dostupno jedino u JRE restoranima. Suradnja JRE-a i brenda Old Pilot’s odličan je primjer promoviranja najvrednijih hrvatskih proizvoda kroz utjecajnu organizaciju koja okuplja neke od najboljih hrvatskih restorana.

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.