Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Zahvaljujući odluci o koferima Dubrovnik upravo postaje svjetski skandalčić. Gradonačelnik bi trebao dobiti nagradu Turisitički autogol godine

dubrovnik-koferi

Dubrovački vjesnik javlja o međunarodnim odjecima bizarne odluke gradskih vlasti da zabrane kofere s kotačičima na Stradunu. Dubrovački je naveo čitav niz svjetskih medija raznih žanrova koji su pisali o toj nevjerojatno priglupoj odluci. Među ostalim, o zabrani kofera na kotačićima izvještavali su njujorški tabloid New York Post, kao i britanski Mirror, koji je, naravno, naglasio kako Britnacima prijeti 230 funti kazne zbog pogrešnog baratanja prtljagom.

Priče o koferima u Dubrovniku objavili su specijalizirani turistički mediji poput Time Outa i Lonely Planeta, ali i čak i news mediji s Novog Zelanda. Azijski Travel and Leisure Asia svoj je prilog o kotačićima i koferima objavio pod naslovom Evo zašto Dubrovnik, grad iz Igre prijestolja, zabranjuje kofere na kotačićima. Dubrovački gradonačelnik Mato Franković postao je, dakle, svjetski poznat zahvaljujući prtljazi.

Gospodin Franković, koji je svoj grad izložio internacionalnoj poruzi, jedan je od onih Dubrovčana koji su prije samo tri godine naricali nad teškom sudbinom Grada u vrijeme pandemije. U ljeto 2020. Dubrovnik je morao smanjiti proračun za 116,5 milijuna kuna, a Franković se žalio da se na gradskom računu nalazi samo šest milijuna kuna.

Dakle cijeli, svjetski poznati Dubrovnik, bez turizma je bio spao na šest milijuna kuna na računu. A sada tri godine kasnije, gospodin Franković čini mnogošto da rastjera turiste i da drastično promijeni imidž Dubrovnika. O Dubrovniku se ovih dana, više je nego očigledno, ne govori kao o jednom od naljepših europskih renesansnih gradova, nego kao o središtu bizarnog, antipatičnog skandalčića. Ministarstvo tuzima i Hrvatska turistička zajednica trebali bi zbog Frankovića uvesti nagradu Turistički autogol godine.

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.