Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

T Boneov burger jedina je zaista dobra pljeskavica iz mesnice koji smo dosad probali

t-bone-burger

Načelno, ne kupujemo unaprijed pripremljene proizvode od mljevenog mesa. Prije svega zato što ne možemo znati što se u njima zaista nalazi. Nadalje, sve pljeskavice koje smo dosad, iz profesionalnih razloga, kupili u raznim mesnicama i supermarketima, bile su prilično loše do nejestive.

Čak je i pljeskavica koja se priprema u mesnici famoznog Crnog Konzuma u  Radničkoj, nedvojbeno najboljeg zagrebačkog supermarketa, sadržavala nešto nejestivog vezivnog tkiva, i nije imala dovoljno intenzivan mesni okus.

T Bone je križevački brend luksuzne odležane govedine, koji je u zadnjih godinu dana preplavio vrhunske zagrebačke restorane koji se ozbiljnije bave steakovima. T Boneovi 90 dana odležani steakovi peku se, primjerice, u Oxbu, El Toru, Maredu a oni kraće odležavani u Vinodolu.

Sve životinje za T Boneovo meso uzgajaju se u Hrvatskoj, a mesnica u Novinarskom domu u Vukotinovićevoj ulici izgleda kao dosta luksuzan butik s nakitom i satovima.

S obzirom na tako visoku reputaciju brenda, logično je pretpostaviti da T Boneovi burgeri sadrže samo onl što piše na deklaraciji: čistu corn fed junetinu. Još je bitnije da su pljeskavice zaista dobre. Prvo, meso je malo grublje mljeveno, pa nema teksturu paštete. Drugo, meso je relativno rahlo što je zaista rijedak slučaj kod pljeskavica iz dućana.

Treće, i najvažnije, T Boneova pljeskavica ima iznimno intenzivan okus govedine. Kad je zagrizete, imate osjećaj da ste probali sam goveđi ekstrakt. 

T Boneove pljeskavice dizajnirane su za hamburgere: teške su 200 grama što uz prosječnih 17 posto dehidracijen tijekom pečenja na jakoj vatri, daje optimalnu veličinu za burger. No, mi smo je jučer pojeli sami, uz par srednje ljutih pečenih i sirovih feferona i uz Samoborsku muštardu. Pili smo Korlatov Cabernet sauvignon, no zbog najavljene vrućine , osobito ako pečete roštilj, preporučili bismo neko jače pivo, poput Pozoja ili C4 .

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.