Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Danas, u subotu 1. srpnja stupa na snagu Zakon o zabrani rada nedjeljom, jedan od najštetnijih zakona Plenkovićeve Vlade

supermarket

Od ove nedjelje nećete moći kupovati. Ako ćete moći kupovati sutra, to znači da nećete moći kupovati u rujnu ili listopadu. Vlada Andreja Plenkovića odlučila vam je zabraniti kupovati nedjeljom. Što je jedna od najglupljih i najštetnijih odluka ove kolosalno štetne HDZ-ove koalicije, koja relativno uspješno vlada Hrvatskom zahvaljujući golemom novcu koji dobivamo iz Europske Unije. Europske milijarde omogućuju Plenkovićevoj Vladi da se ponaša štetno i neodgovorno. 

Zakon o zabrani rada nedjeljom, koji stupa na snagu u subotu 1. srpnja, primjer je nevjerojatno glupog i neodgovornog ponašanja Plenkovićeve Vlade. Taj je zakon katastrofalan zbog najmanje tri razloga. Prvo, taj zakon zabranjuje ljudima da rade kad žele, što je samo po sebi suludo.

Drugo, taj zakon izravno ugrožava hrvatski BDP jer je osobna potrošnja, dakle masovni shopping, jedan od četiri glavna generatora rasta BDP-a. Treće, ovaj zakon izravno ugrožava hrvatsku turističku industriju, koja ne želi ni pomisliti o zatvorenim dućanima nedjeljom. Kao što to ne žele ni turisti.

Dućani, naravno, mogu odlučiti da rade cijelo ljeto, jer im zakon dopušta 16 radnih nedjelja, ali to znači da se moraju zatvoriti u rujnu. A sirota ministrica turizma već godinama ponavlja mantru o produženju sezone. Nju, naravno, nitko ništa ne pita. Ona mora bespogovorno slušati šefa. 

A šef Andrej Plenković ovim je zakonom izveo bombaški atentat na hrvatski turizam i na zdravi dio hrvatskog biznisa, kako bi se istodobno ulizao Katoličkoj Crkvi i sindikatima. Za desetak će godina gospodin Plenković, koji je na početku akademske karijere bio uvjereni marksist, tvrditi da on, ustvari, nije imao ništa sa zabranim rada nedjeljom. Ali, skoro svi su hrvatski političari ionako profesionalni lažovi.

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.