Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Tunalicious Street Food Festival u velikom se stilu ovoga ljeta vraća u Poreč

tunalicious-g

Od 1. do 10. rujna u Poreču se održava Tunalicious Street Food Festival. Riječ je o velikom povratku jedne od najatraktivnijih gastronomskih manifestacija koje su se u zadnjih desetak godina organizirale na Jadranu.

Dobro pamtimo gužvu i uzbuđenje na porečkoj rivi kad su se prije nekoliko godina ondje vagale velike, toga dana ulovljene tune. Poreč je, naime, između 2015. i 2019. godine bio domaćin TunIstra Offshore World Challengeu, najvećem jadranskom natjecanju u lovu na velike ribe. Suradnja Tunaliciousa i Tunistra Offshore World Challengea postavila je Poreč na kartu big game ribolova.

tunalicious-ljudi

Pandemija je, nažalost, zaustavila Tunalicious, koji se ovog ljeta vraća u velikom gastronomskom stilu. Cilj Tunalicious Street Food Festivala je približiti veliku tunu širokoj publici. Tunalicious se održava početkom rujna, zato što u to vrijeme u istarski akvatorij počnu dolaziti posebno veliki primjerci plavih tuna.

Tako je 2019. godine tijekom Tunaliciousa ulovljena plavoperajna kapitalka teška 198 kilograma i dugačka 213 centimetara. Ribolovci tvrde da su u istarskim vodama vidjeli i znatno veće plave tune. Poreč se stoga nameće kao logičan odabir za sve ovisnike o adrenalinu koji izaziva potraga za tunama i borba s velikim ribama. Vrhunac ovogodišnjeg Tunaliciousa bit će Spinnaker Gourmet Stageu koji će se održati 7. rujna.

tunalicious-mjerenje

U Spinnakeru, vodećem porečkom fine dining restoranu, gostovat će jedan od najpoznatijih regionalnih chefova, koji će pokazati kako se sve može pripremiti vrhunska plava tuna.

tunalicious-barkice

A od 8. do 10. rujna na porečkoj će se rivi postaviti kućice na kojima će se prodavati delikatese od tune i drugi riblji specijaliteti. Osim uzbudljive morske hrane, Tunalicious Street Food Festival ponudit će Porečanima i njihovim gostima puno žive glazbe.  Tunalicious Street Food Festival organizira zagrebački MPG, dok je glavni sponzor Tunaliciousa porečki Valamar, najveća hrvatska turistička kompanija.

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.