Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Lažni policajci oteli talijanskog chefa u Ekvadoru. Priča je dosta mutna

otmica

Dvojica lažnih policajaca otela su talijanskog chefa Panfila Colonica u Ekvadoru. Nekoliko dana kasnije u zoni u kojoj je nestao nađeno je raskomadano tijelo. Nakon velike zabrinutosti da bi to mogao biti chef iz Abruzza, koji u gradu Guayaquil vodi restoran Il Sabore Mio, on je srećom ipak pušten na slobodu, neozlijeđen.

Nadzorne kamere snimile su situaciju koja je prethodila otmici. Grupa muškaraca maskiranih u policajce upala je u Colonicov restoran, ukrala računalo i telefon i otela kuhara.Policija je odmah počela istraživati ​​i postavila nekoliko hipoteza. No, dani su prolazili a nije se pojavljivao zahtjev za otkupninu.

Nakon detaljnije analize snimaka, istražitelji su uočili zanimljiv detalj:  tjelohranitelji koje je kuhar iz Abruzza angažirao samo nekoliko dana prije otmice, gotovo da nisu reagirali tijekom upada otmičara.   Jedan od tih tjelohranitelja kasnije je prijavljen za pljačku Colonicovog restorana, ukrao je dva televizora i 350 dolara.

Priča ipak nije posve jasna.  Prije svega, Colonico je još u siječnju prošle godine sudjelovao u pucnjavi u blizini svoga restorana, a prijavio je i pokušaj krađe automobila. No lokalni  El Universo objavio je da je pucnjava bila upozorenje Colonicu za neplaćanje auta.   Drugu važnu informaciju dali su zaposlenici restorana: unatoč otmici, restoran je nastavio raditi.

Zaposlenici su objasnili da si ne mogu priuštiti zatvaranje jer nisu dobili plaću već mjesec i pol. Jedan od kuhara u restoranu kasnije je izjavio da se nisu brinuli jer se činilo da je chef dobro i da mu otmičari nisu imali namjeru nauditi. Kuharica je, pak, otkrila da su otmičari sami policiji dali snimku na kojoj se vidi kako kuhar razgovara s njima.

U međuvremenu, Colonicova obitelj u Italiji ogradila se od cijele afere. Njegova supruga Marianna i dvije kćeri Giulia i Ilaria kratko su izjavile da više od dvadeset godina nemaju nikakav odnos sa chefom i da ništa ne žele komentirati.  Colonico je doista napustio obitelj, navodno zbog financijskih problema. Mediji navode i da ga u nekim slučajevima optužuju za prijevare i probleme s dugovima. 

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.