Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

APOTEOZA GRIJEHA Le Kolačeva krafna sa sladoledom najseksi je desert u Zagrebu. A i novi sendviči prilično su dobri 

Meka krafna srednje veličine uvija se pod pritiskom prsta pa se elastično vraća prema gore, zadržavajući ipak, privlačno nepravilan, neuniformirani oblik. Iz krafne polako curi gusti, svilenkasti sladoled od vanilije. Iz druge krafne cijedi se još gušći, baršunasti sladoled od čokolade. Krafne sa sladoledom Roberta Hromalića čista su apoteoza grijeha. I kao svaki hedonistički grijeh, apsolutno su neodoljive.

Morate ih probati barem jednom, baš kao i foie gras, Cristal ili kavijar. Samo što Le Kolačeve krafne sa sladoledom nisu skupe. One su priuštivi grijeh. Krafne sa sladoledom sigurno su najprivlačnije jelo na novom meniju slastičarne Le Kolač u zagrebačkom Parku kneževa.

Potaknut dobrim ugostiteljskim instinktom, pastry chef Robert Hromalić, vlasnik Le Kolača, promijenio je cijeli meni samo dva mjeseca poslije otvaranja. Na slatkom dijelu menija, uz razvratnu krafnu sa sladoledom posebno se ističu choux s malinama i tres leches.

Sa slanog dijela menija kušali smo odličan sendvič s tunom i komoračem, kao i vrlo ljetni sendvič s caponatom, burratom i pršutom. Le Kolač u Parku kneževa ovih je dana uveo i listu koktela. Recepte za koktele napisao je Dominik Bečvardi, ugledni mlađi barmen, suvlasnik Peaches&Creama, jednog od najboljih zagrebačkih koktel barova.

Probali smo Berry & Vanilla, aromatičnu kombinaciju ruma , jagoda i vanilije i Peaches & Spice, u kojem se miješaju votka, sečuanski papar i bijele breskve. Kokteli koštaju od sedam do devet eura, dakle koliko i kava na južnijim dalmatinskih otocima.

Fatalna krafna sa sladoledom, zanatski kolači od najboljih sezonskih, lokalnih i internacionalnih sastojaka i prilično veliki sendviči koštaju između pet i šest eura, dakle kao kroasan na južnim otocima. Slastičarna Le Kolač u Parku kneževa spada među gastronomski najuzbudljivije nove lokale u Zagrebu.

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.