Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

TELEGRAM OTKRIVA Najbogatiji Mađar i Orbanov prijatelj Sándor Csányi želi kupiti Belje?

belje-csany

Portal Telegram u članku Silvane Menđušić objavio je novi aspekt priče s prodajom poljoprivrednog biznisa Fortenova Grupa, nekadašnjeg Agrokora. Telegram piše da je Sándor Csányi, mađarski milijarder, prvi čovjek OTP banke i prijatelj Viktora Orbana zainteresiran za kupnju Belja, srca Fortenovine proizvodnje hrane.

Csányi u izjavi Telegramu nije izričito potvrdio svoje namjere, ali je rekao da “ne isključuje da će, postane li tvrtka prodavatelj, ispitati to pitanje.” Trenutno se njegova kompanija ne bavi aktivno akvizicijom Fortenovinog poljoprivrednog biznisa, koji ide u prodaju radi refinanciranja dugova.

Csányi je, navodi Telegram, prvi prvi mađarski milijarder. Vrijednost njegova kapitala procjenjuje se na 1,34 milijarde eura na Forbesovoj listi. Najveći je dioničar i predsjednik uprave mađarske financijske OTP grupe, član Upravnog odbora MOL-a, predsjednik Mađarskog nogometnog saveza, visoko pozicioniran u UEFA-i i FIFA-i, s jakim političkim vezama u Orbanovu uskom krugu.

U aferi Spice sumnjičili su ga da je s tadašnjim premijerom Ivom Sanaderom dogovarao financiranje manevra tvrtke Fima u igrama oko tajnog preuzimanja Podravke. Csany je sve poricao. Zanimanje za Belje javno je pokazao 2017. Fortenova je najavila da prodaju poljoprivrednog biznisa, koji uključuje Belje, Pik i Vupik, počinje najkasnije s krajem ove godine. Sve detalje priče možete pročitati na Telegramu.

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.