Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Nezadovoljan tretmanom svoje votke i tekile, Sean Diddy Combs tuži Diageo za rasizam

puff-diddy

Reper, producenti poduzetnik Sean ‘Diddy’ Combs’ koji među ostalim proizvodi vina i destilate, podnio je tužbu protiv Diagea u New Yorku. Tvrdi da ovaj gigant industrije pića zanemaruje njegove brendove zbog rasizma.  

Podnesak Vrhovnom sudu države New York, koji je podnijela tvrtka Combs Wine and Spirits, navodi Diageove tvrdnje da kao kompanija njeguju “najinkluzivniju i najraznovrsniju kulturu koja omogućuje bolje poslovanje i bolji svijet”, i da “raznolikost koju zagovaraju potiče rast i inovacije, osiguravajući autentičnost u prodaji Diageovih brendova potrošačima.” Combs Wines and Spirits, međutim, tvrdi da je “jezik različitosti i jednakosti dobar za Diageov biznis, ali je lažan”.

U tužbi u kojoj se tvrdi da je Diageo prekršio ugovor s tvrtkom Combs Wines and Spirits, navodi se da Diageo “upadljivo uključuje slike svojih crnih partnera u reklamne materijale i objave za tisak”, ali da time “samo stvaraj iluziju uključivosti”. Diageo je, tvrdi Puff Diddy, “dokazao da nije voljan jednako postupati prema svojim crnim partnerima – čak i kada se to izričito zahtijeva ugovorom”.

Od 2007, Combs s Diageom ima ugovor za distribuciju njegove Ciroc votke u Americi. Prema  ugovoru koji podrazumijeva jednake vlasničke udjele u brendu, Diddy i dalje kontrolira marketing i promociju, a Diageo sve ostalo. U vrijeme potpisivanja ugovora vrijednost Ciroca procjenjivala se na 100 milijuna dolara, a Diddy i Diageo trebali su ravnopravno dijeliti profit. Koristeći novu reputaciju u industriji pića, Diddy je 2013. osnovao svoju firmu Combs Wine & Spirits i 2014. zajedno s Diageom kupio DeLeón Tequilu.

Osobno je vodio mnoge kampanje i nastupao u njima, poput kampanje za DeLeón iz 2015. koja se obraćala mlađoj publici s “kraćim attention spanom”. S reperom Frenchom Montanom za Ciroc je pokrenuo “motivacijsku” kampanju kojom je htio inspirirati novu generaciju poduzetnika.  

U tužbi sada tvrdi da je Diageo “investirao u druge brendove i širio ih novcem koji je zarađivao od Ciroca i DeLéona” a njegove je brendove istodobno zanemarivao. “Posvećivali su im pažnju samo kad bi gospodin Combs prijetio pravnim posljedicama,” tvrde Diddyjevi odvjetnici.  

Diageo je u priopćenju odbacio optužbe i rekao da je “tužan” zbog sudskog postupka. “Ovo je poslovni spor i žalosni smo što je gospodin Combs odlučio pretvoriti ovu stvar u nešto što ona nije. Kao kompanija vrlo ozbiljno shvaćamo svoju nepokolebljivu predanost raznolikosti tvrtke i zajednica kojima služimo.”

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.