Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Zagrebački Tač slavi 25 rođendan i nikad nije bio bolji

tac-g

Pogled na Tačovu crnu ploču demonstrira kako treba izgledati restoran sezonske nacionalne kuhinje u ovo doba godine. Tu su još uvijek divlje šparoge, slatko gorke, još uvijek smrčci, oni zadnji, još uvijek kamenice, puno crnih tartufa, fenomenalni fažoleti… Danas nije bilo paski, graška i boba. Doći će sutra, pa će se ploča promijeniti. Tu je i niz lokalnih proizvoda poput ličke teletine, kao i spektakularna vitrina s jadranskim divljim ribama.

A u agerima odležavaju veliki brancini. U Tač dolazimo od njegova otvaranja 1998. godine. I jamčimo da ovaj tradicijski nacionalni restoran doslovno nikad nije bio bolji. Danas smo u Taču ručali vibrantne divlje šparoge s poširanim jajem, tjesteninu chittara sa smrčcima i odličan file brancina s kožom hrskavom poput čipsa, u društvu fažoleta kuhanih al dente koji su, ponovimo, bili fenomenalni. Za desert smo dobili tortu od šumskih jagoda, prvih ove godine, s biskvitom od lješnjaka i blago spaljenim talijanskim meringueom.

Doista se ne sjećamo kad smo u bilo kojem hrvatskom tradicijskom restoranu toliko uživali u sezonskoj hrani kao danas u Taču. Tihomir i Vesna Miletić, vlasnici Tača, spadaju među sasvim rijetke hrvatske autentične ugostiteljske entuzijaste. Uz ova gotovo briljantna jela pili smo Maillartov Platine, Simčičev Cru Sauvignon i cuvee Moser Pasjeg repa. Sjajan ručak u temeljito obnovljenom restoranu na zagrebačkom Vrhovcu platili smo 188 eura. Vrijedi više.

TAČ

Vrhovec 140, Zagreb

HRANA +4/5  VINA 4/5  SERVIS 4/5  AMBIJENT 4/5 

VISA Inspire_logo_web copy
PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.