Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Pulski Hook&Cook je blizu senzacionalnom. Sardine su im jedne od najboljih interpretacija ribljeg street fooda 

hook-cook-g

Hook&Cook je smješten u najneuglednijoj pulskoj ulici nakrcanoj turističkim prevarama, od najgorih trgovina sa slatkišima do kebabdžinica. Pa se i ovaj Hook&Cook lako može otpisati kao jedan od bezveznijih lokala. Ipak, istina je potpuno drukčija. Zapravo je jedan od nekolicine najboljih ribljih street food lokala u Hrvatskoj i svakako jedan od boljih lokala u cijeloj Puli.

Iako se na prvu ne čini tako, u Hook&Cook paze na apsolutno sve detalje, fokusirani su na lokalnost proizvoda i imaju fantastične okuse. Jelovnik je uzak i fokusiran, starteri od sardina za koje su nam rekli kako ih sami proizvode u Rovinju, nekoliko nezaobilaznih burgera od tune i morskog psa, fritto misto, fish and chips, tortilje i tacosi.

Započeli smo sa sardinama koje su dakle senzacionalne, moćne i spadaju među najbolje ulaske srdela u riblji street food. Prilično je teško ne pojesti poveću količnu. Hook&Cook sam konzervira srdele i može ih se kupiti u njihovom shopu ili na web stranici, a dolaze u dva oblika, oba na focacci.

Prvi odiše svježinom limuna i kreme od rikote, s vrlo dobrim ukiseljenim lukom. Bitno je naglasiti kako je svaki sastojak majstorski balansiran i ništa se ne gubi u okusima. Druga verzija je nešto ljuća, ali tek blago, voljeli bismo da ima malo više kicka. Srdele su marinirane s čilijem, a komplementirane cherry rajčicama i umakom od bosiljka. Jedina zamjerka na ova dva predivna snacka jest da bi focaccia mogla biti nešto zapečenija.

Dalje smo probali Fish Fritto Taco s prženom bijelom ribom, pico de gallom, kremom od avokada i limetom. Još jedno prekrasno jelo puno svježih zamamnih okusa. Hook&Cook zaista ima neke od najboljih jela primjerenih ribljem street foodu, a osim toga dobar je i u drugim poljima. Lista pića sadrži lokalnu craft pivu Fabrika koja je vrlo dobra, kao i nezaobilaznu istarsku Pašaretu.

A servis je neobično profesionalan i obazriv za street food. Primjerice, umjesto naručene kombinacije sardina došla nam je samo jedna vrsta. Ultrasimpatična konobarica se odmah ispričala, rekla kako restoran časti dodatnom porcijom i da joj je žao na pogrešci. Ovakvu reakciju rijetko viđamo i u najskupljim restoranima.

Hook&Cook već ima ekspanziju u planu. Imaju  shop u Puli, web trgovinu i festival posvećen ribljoj hrani. Voljeli bismo vidjeti njihove restorane u što više gradova na obali i unutrašnjosti, s obzirom na lakoću franšiziranja street fooda. 

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.