Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

U novom filmu Umami Gerard Depardieu je chef s tri zvjezdice koji u Japanu pokušava preboljeti razvod i infarkt 

depardieu-g

Gabriel Carvin je veliki francuski chef iz Saumura, kojega na dan kad je dobio treću Michelinovu zvjezdicu ostavi žena. Brutalni prekid izaziva obiteljsku krizu od Ovo brutalno razdvajanje izaziva obiteljsku krizu. Toliku da chef Carvin dobije infarkt. Nesposoban za kuhanje i dezorijentiran, odlazi u Japan razbistriti um. Tamo se ponovno povezuje s jednostavnim užicima prijateljstva i, naravno, pokušava otkriti misterij umamija.

To je najkraći sažetak novog filma Gerarda Depardiea Umami, koji je 17. svibnja stigao u francuska kina. Zanimljivo je koliko je filmska industrija počela eksploatirati restorane kao podloge za najrazličitije priče, ne više samo za sladunjave romcome, a još je zanimljivije da je ulogu prihvatio Gerard Depardieu. Depardieu je gastronomija drugi biznis, godinama je vodio restorane u Parizu i ne propušta priliku istaknuti svoju strast prema kuhanju.

Umami je zanimljiv i zato jer ponovno spaja Depardieua s glumcem Pierreom Richardom, s kojim je 1983. snimio Les Compères i sa Sandrino Bonnaire s kojom je glumio u filmu Pod Sotoninim suncem. Film je režirao talentirani mladi Slony Sow, koji je maksimalno koristio Depardieuov stvarni temperament kreirajući lik umornog, ranjenog i nezasitnog chefa koji predstavlja suprotnost valjda apsolutno svakoj vrijednosti koju promovira japanska kultura.

Dodatnu napetost filmu daje Depardieuov grozan javni imidž. Osim što se, prosvjedujući protiv politika predsjednika Macrona, prije par godina deklarirao kao žestoki putinofil i od Putina primio rusku putovnicu, glumac je nedavno suočen s optužbama za seksualni napad i čeka ga suđenje. 

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.