Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

San Servolo u Bujama je vrlo popularni steakhouse, a glavna atrakcija je tartar biftek koji pripremaju pred gostima

san-servolo-tartar-g

San Servolo je zapravo zanimljivo mjesto u koje se mnogo ulaže. Cijeli projekt nastao je iz pivovare, da bi se proširio na sasvim solidan steakhouse, pizzeriju i resort. Resort je očito iznimno popularan ako je suditi po našem dolasku. Gotovo odmah nakon otvaranja steakhouse su preplavili turisti i nešto domaćih ljudi. Zasluženo, jer riječ je o korektnom restoranu, koji bi ipak morao poraditi na nekoliko detalja kako bi postao zaista dobar.

san-servolo-sala

San Servolo steakhouse je očigledno prošao kroz određene promjene, što su nam i potvrdili kad su rekli da imaju novog kuhara. Tako više nema gotovo niti jednog jela opće prakse, sve je fokusirano na steakove i srodna jela, što je pohvalno i hrabro. Pa ipak, ukoliko San Servolo misli postati ozbiljan i relevantan steakhouse na nacionalnoj sceni, trebao bi nuditi prošireniju selekciju raznih rezova i suho odležane govedine i propisno navoditi informacije navesti u jelovniku. Zasad, San Servolo nudi biftek nepoznatog porijekla, janjeće kotlete i tek nekolicinu posebnih rezova poput iberica secreta i T-bonea od simentalki.

san-servolo-tartar

Odlučili smo se za očigledno najpopularnije jelo restorana, tartar biftek, koji je naručio apsolutno svaki stol, a nije ih bilo malo. Tartar biftek se priprema pred gostom, konobar iznese kolica sa sastojcima i sve radi pred vama objašnjavajući svaki korak, što restoranu da je dodanu vrijednost jer malotko u Hrvatskoj još radi tartar pred gostima. Sam tartar je bio vrlo ukusan ali preslan. U San Servolu u tartar dodaju dvije žličice soli i slane inćune, što je zaista previše na otprilike sto grama mesa.

san-servolo-meso

Ostatak je i više nego dobar. Uz tartar se mogu naručiti i izvrsni ovčji i kravlji sir iz stancije Špin.  Nakon tartara naručili smo  secreto iberica i janjeće kotlete. Oba jela, a pogotovo janjeći kotleti vrlo su dobro pripremljeni. Dolaze na toplim tanjurima, posuti krupnom soli. Prekrasan komad iberica doslovno se topio u ustima, ali mogao je imati malo veći ružičasti presjek.

Janjeći kotleti, pečeni medium rare, imali su onaj neodoljiv dubok okus i mekoću kakve želimo u janjetini. Prilozi su nažalost tek prosječni. Nema triput pečenih krumpirića koji gotovo savršeno idu uz steakove, nego smo dobili samo kupovni pomfrit. Nema niti klasičnih umaka za steakove koji razlikuju bolje steakhouse od ostalih.

san-servolo-janjetina

Desert je pak briljirao. Mousse od grčkog jogurta s pireom od jagoda i limetom je lagan i prozračan i sezonski, idealan nakon poveće količine mesa Vinska lista je iznenađujuće dobra, s vinima iz gotovo svih važnih hrvatskih vinskih regija i ambicioznijim vinima poput Simčičeve Opoke koja košta korektnih 116 eura. Pili smo fantastični teran braće Benvenuti, Santa Elisabettu iz 2018. Šampanjce nažalost ne nude na čaše. San Servolo je vrlo pristojan restoran, koji bi trebao bolje iskoristiti svoju orijentaciju na steakove i poraditi na detaljima poput priloga i umaka. 

SAN SERVOLO

Momjanska ulica 7a, Buje

HRANA -4  VINA +4  AMBIJENT -4  SERVIS -4 

VISA Inspire_logo_web copy
PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.