Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Brad Pitt je upravo predstavio svoj gin The Gardener, inspiriran francuskom rivijerom

brad-pitt-gin

Brad Pitt se ozbiljno diversificira. Nakon rosea Miraval, rose šampanjca Fleur de Miraval i muške kozmetike od koštica grožđa, udružio se s bivšim Tanquerayevim glavni destilerom Tomom Nicholom i upravo lansirao gin inspiriran francuskom rivijerom.

The Gardener Gin prvi će se put točiti će na Filmskom festivalu u Cannesu 2023. koji će se održati od 16. do 27. svibnja u nedavno obnovljenom ikonografskom hotelu Carlton. Pittov gin destilira ce od pštenice u bakrenim kotlovima, a aromati uključuju ružičasti grejp, limun, sladić, anđeliku, korijander i gorku naranču iz Cap d’Antibesa. Brad Pitt pametno koristi svoj holivudski status za marketing, njegov Fleur de Miraval ekspresno je postao službeni šampanjac dodjele Oscara, ne treba sumnjati ni da će se gin dobro pozicionirati na najjačim filmskim eventima.

Brad Pitt i Tom Nichol htjeli su napraviti ‘ultimativni London Dry Gin’ koji sjedinjuje ‘čistoću okusa i eleganciju zahvaljujući iznimnoj kvaliteti svježih citrusa’. The Gardener, organski gin, osmišljen je kao ‘izraz terroira’ Francuske rivijere.

Brad Pitt se, inače, još spori s bivšom suprugom Angelinom Jolie, jer je ona navodno njemu iza leđa prodala značajan udjel u Miravalu vlasniku Stoli votke. Pitt na sudu tvrdi da je Angelina prekršila razvodni dogovor da će Miraval ostati u zajedničkom vlasništvu i boji se da ga Rus planira izgurati. Zasad iz svega još nije izišlo ništa osim još jedne izvrsne berbe Miravala. U čijoj proizvodnji pivotalnu ulogu ima ugledna vinarska obitelj Perrin, koja i dalje blisko surađuje s Bradom Pittom.

Oni nisu radili njegov šampanjac, tu mu je partner izvrsni Pierre Peters, ali su zajedno s njim razvili liniju kozmetike od  aktivnih sastojaka grožđa i The Gardener Gin. Zajedno su doveli Nichola koji se iz Tanquerayu povukao 2015- nakon  42-godišnje karijere. Nichol je jedan od najjačih destilera u industriji, dobitnik je nagrade za životno djelo Gin Guilda, radio je na nekoliko neobičnih projekata, a The Gardener Gin je najpoznatiji otkad je u mirovini.  

U Cannesu će Brad Pit predstaviti i koktelom Secret Garden, od gina, limunova i narančina soka i sirupa od jagode, s bjelanjkom. Koktel su razvili Tom Nichol i glavni barmen hotela Carlton. Gin odmah ide u globalnu distribuciju.  

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.