Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

U Ikadorovom Nobilionu u subotu gostuje Jeffrey Vella, hrvatski Chef godine

jeffrey-vella-cap-aureo

Ikarodov fine dining retoran Nobilion na prvomajsku subotu priređuje možda najtraktivniju gostujuću večeru unatrag godinu dana, otkako su u Nobilionu i to zaredom, nastupali chefovi Michelinovih hrvatskih restorana: Emanuele Scarello iz Agli Amici, Rudolf Štefan iz Pelegrinija i Bruno Vokal iz Noela.

U subotu 29. travnja u restoranu najluksuznijeg sjevernojadranskog hotela kuhat će hrvatski Maltežanin Jeffrey Vella. Jeffrey Vella lani je uvjerljivo pobijedio u izboru Kulta Plave Kamenice za Chefa godine, a njegov rovinjski restoran Cap Aureo proglašen je Restoranom godine. Chef Vella u Ikadoru će kuhati skupa s novim Nobilionovim chefom Danielom Skokićem.

jeffrey-vella
Jeffrey Vella, Cap Aureo, Rovinj

Subotnja večera iz Nobilionova prgorama Game of Chefs sastoji se od šest slijedova. Uz couvert točit će se izvrsni međimurski pjenušac Urban White Davida Štampara. Slijedi prvo Vellino jelo: sirovi škampi, kavijar oscietra, tekućina od kamenica i otvoreni sendvič od hrskave pieltine, jakovskih kapica i bundeve, uz Zlataricu vinarije Gašpar iz Vrgorca.

Predjelo Nobilionova chefa Skokića sastoji se od janjeće paštete s tartufima i čipsa od paškog sira: uz paštetu s tartufima točit će se vjerojatno najbolja hrvatska suha graševina, botritizirani single vineyard Mačovo brdo Branka Mihalja iz Kutjeva. Uz Vellin klasični rižoto s mladim špinatom, folijom od koprive, maslačkom i ribanim žumanjkom gosti će moći kušati moćni, jako aromatični i uljasti Sauvignon Amfora obitelji Tomac iz 2017. godine, a uz Skokićeve trilje s umakom od jakovskih kapica, škampa i hobotnice, izvrsni macerirani Križev Grk s Pelješca.

Matoševićeva crna Grimalda iz 2018. pratit će Vellino glavno jelo od sporo pečene janjetine sa smeđim maslacem, dok će se Skokićev desert od sirovih divljih šparoga, lješnjaka i bijele čokalade posluživati s koktelom Ikadorova barmena Antonija Jakovca.

Vellin i Skokićev meni košta 80 eura po osobi, a wine pairing dodatnih 50 eura. I jedno i drugo zapravo je jeftino s obzirom na činjenicu da u Nobilionu gostuje chef dosta nevjerojatne karijere, koja uključuje i kuhanje u Ramseyevu restoranu u londonskom hotelu palači Claridge’s. A kad je riječ o vinima, ne sjećamo se kad smo u bilo kojem domaćem wine pairingu vidjeli toliko karakternih i zaista sjajnih vina.

GAME OF CHEFS x CAP AUREO

Restoran Nobilion, Ikador hotel, Ika

Subota, 29. 04.2023 u 19:00

Cijena 80 eura po osobi

Rezervacije +385 51 20 70 20 ili OVDJE

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.