Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

PLACE MARKET Splitski Pazar sutra postaje noćna gourmet tržnica. Štandove preuzimaju Hrvoje Zirojević, Pero Savanović, Artičok, Šug, Kinoteka…

place-market

U Splitu sutra počinje PLACE market, nacionalni projekt turističke revitalizacije tržnica koji će zagrebački Dolac i splitski Pazar petkom pretvarati u noćne gourmet tržnice. PLACE market će se u Splitu održavati održavati do 2. lipnja kad seli u Zagreb.

Na splitskom PLACE marketu sutra će štandove zauzeti Dvor i chef Hrvoje Zirojević, ZOI, Artičok, Šug i chef Duje Kanajet, Mazzgoon i chef Darko Ćuk, Kinoteka i chef Jurica Jantolek, eVala 1903 i chef Ivan Temšić, Uje, Galerija, Maka Maka, Ka Doma, Sexy Cow, The Daltonist, uz gostovanja Bokerie, Otprilike ovako, chefa Pere Savanovića, chefa Ivana Pažanina i Konobe Hvaranin. Svaki restoran i chef na Pazaru će pripremati po dva ulična jela, a uz druženje i hranu na tržnici će nastupati i DJ-evi. Projekti poput PLACE marketa odavno su konvencija u svjetskim gradovima, najbliži hrvatskoj, Odprta kuhna, već se godinama održava u Ljubljani. 

Na splitskom Pazaru sutra navečer će se moći jesti janjeći tartari s inćunima, šafranom i crnim tartufima, dimljeni pivac, puno zabavnih varijanti splitskim domaćih jela, ribe ali i modernih uličnih jela.  PLACE market, naglašavaju njegovi organizatori, osim oživljavanja gradskih tržnica, promocije lokalne kulture i gastronomije, želi galvanzirati hrvatsku kreativnu uličnu kuhinju.   Chefovi će štandove glavne splitske tržnice zauzeti sutra u tri popodne i kuhati do ponoći.  

Fotografije/Damira Kalajdžić i Franko Kelam

PLACE MARKET

Petak, 21. travnja 2023.

Pazar, Split

15:00 – 00:00

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.