Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Zonar je uvjerljivo najmoderniji hotel u Hrvatskoj, s uvjerljivo najvećim barom u Zagrebu

zonar-g

Zonar je, dakle, apsolutno spektakularan i drukčiji od svih hotela u Hrvatskoj. Zonar se nalazi kraj Doma sportova. Smješten je u fizičkim okvirima bivšeg hotela Panorama kojeg je Maistra preuzela od HUP-a Zagreb, ali nema baš ništa sa sirotom Panoramom, koja je bila depresivno prosječna i dosadna.

Zonar je hiperenergičan, ultramoderan i diže Zagreb na razinu suvremenih svjetskih hotelskih destinacija. Zonar na dvadesetom katu ima veliki bazen s nevjerojatnim pogledima na grad. Odmah ispod bazena nalazi se rooftop bar. Do bazena na dvadesetom katu, rooftop bara i do soba dolazi se panoramskim liftom koji, naravno, nudi senzacionalne poglede na Zagreb. Sobe su potpuno nevjerojatne. Čim uđete u sobu s prozora se diže crni zaslon, koji vam otvara pogled na grad. Luksuzne sobe imaju kadu kraj prozora. Najluksuzniji apartmani, oni od 45 kvadrata, imaju kadu i radnu površinu kraj prozora.

zonar-bar

Takozvane obične sobe, neke od njih u obliku kapsula, također se vizualno otvaraju prema gradu. Televizori su jako veliki, a u pojedinim sobama spuštaju se s plafona za gledanje iz kreveeta. Svi imaju Chromecast da gosti mogu jednostavno gledati svoje sadržaje.

zonar

Hotelska kozmetika pripada klasi od pet a ne od četiri zvjezdice koje Zonar nominalno nosi, premda je Zonar neusporedivo udobniji i luksuzniji od devedeset posto hrvatskih hotela s pet zvjezdica. Sve su sobe opremljene sportskim rekvizitima, od medicinki, preko utega do ruča, jer je Zonar, među ostalim i sportski hotel. U većini soba možete odraditi svoj kompletan dnevni trening. Minibar se puni personalizirano, prema željama gostiju.

zonar-kada

Zonarov glavni bar u prizemlju uvjerljivo je najveći bar koji je glavni grad ikad vidio. Zonarov glavni bar Skin2Skin podijeljen je na nekoliko zona: mi smo sjedili za šankom skupa s Jeffreyem Vellom, gastronomskim direktorom Maistre koji je za Zonarov bar pripremio meni suvremene, lokalno-internacionalne barske hrane plus par genijalnih jela od divljeg škotskog lososa.  Tako smo uz Laurent Perrierov Rose kušali škotski losos hladno dimljen u hotelu, pa toplo dimljeni, potpuno nemasni škotski losos, pa škotski usoljeni losos sa sokom od cikle i ginom, i još losos usoljen sa azijskim začinima.

zonar-bar-1
zonar-bar-losos

Iza toga smo kušali bao bunse s patkom i kimchijem i sjajne hrskavo-mekane uštipke ruglice punjene goveđim obrazima s kajmakom. Uz ogromni bar, za koji je koktele pripremio barmen Jovan Pupovac, a poseban blend kave riječki Hug&Punch (na listi imaju i Mushroom Coffee, proteine i još par zanimljivih stvari), Zonar ima i konvencionalni hotelski restoran Skiny Pig, a uskoro će se otvoriti Salmon Deli, posvećen raznim oblicima pripreme vrhunskog škotskog lososa, koji će se moći kupovati za doma.

zonar-bazen
zonar-soba

Zonar je potpuno novi hotelski koncept, baziran na iskustvima Acea, W-a, i Hoxtona, koji je Zagreb odveo u Barcelonu ili Milano, zadržavajući istodobno lokalni zagrebački kvartovski karakter. Zonar je potpuno industrijski uređen, a što je jedino dobro rješenje za moderan hotel na Trešnjevci jer je Trešnjevka, kako je pjevao Zvonko Špišić, oduvijek bila crvena republika. Zonar je zaista jedinstvena kombinacija najviših standarda modernog hotelijerstva s puno lokalnog značaja i osjećaja neobaveznosti i opuštenosti.

Stoga nije neobično da je Zonarov bar, otvoren prije šest dana, već sada svake večeri pun lokalnih gostiju. Prilično smo sigurni da će se otvaranje Zonara za desetak ili manje godina smatrati prekretnicom u definiciji turističkog, ali kvartovskog Zagreba.

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.