Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

WORLD’S 50 BEST RESTAURANTS Meksikanka Elena Reygadas je najbolja chefica na svijetu za 2023.

reygadas

World’s 50 Best Restaurants proglasio je Elenu Reygadas najboljom cheficom na svijetu za 2023. godinu. Elena Reygadas chefica je restorana Rosetta u Mexico Cityju. Rođena je u Meksiku, školovala se na Francuskom kulinarskom institutu u New Yorku, a posao je učila kod talijanskog chefa Giorgia Locatellija u londonskoj Locandi Locatelli.

Rosettu u Mexico Cityju otvorila je 2010. godine. Reygadas istražuje bioraznolikost Meksika i njegovu gastronomsku povijest. U kuhanju koristi neke drevne lokalne tehnike i lokalne sastojke, za jela poput tacosa od kelja kupusa s pipián umakom od pistacija, raviola od slatkog krumpira s matchom i kukuruznih tamalesa s dimljenim vrhnjem. Posebno mjesto u Rosetti ima kruh, oko kojega Reygadas razvija svojevrsni arheološki projekt istraživanja starih tehnika i receptura kruha, iz kojeg je nastala pekarnica La Panadería de Rosetta. Osim Rosette, Reygadas vodi restorane l Lardo, Café Nin i Bella Aurora. Lani je pokrneula stipendiju Beca Elena Reygadas, kojom ženama u nepovoljnom položaju daje priliku da nastave karijeru u kulinarskoj industriji.

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.