Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Popularna zagrebačka Cichetteria u svibnju u Rovinju otvara svoju prvi lokal na moru

cichetterija-2

Cichetteria, bar posvećen cichettima otvoren prije nekoliko mjeseci u Tomašićevoj ulici u prostoru poznatog Blok bara, pokazala se kao jedan od najuspješnijih novijih koncepata otvorenih u zadnjih godinu dana u Zagrebu.

SOL tapas bar Mate Jankovića pokazao je da tržište želi male formate, a Cicchette, kao još jednostavniji, stari venecijanski format malih zalogaja koji se jedu uz vino, publika je dočekala dosta entuzijastično. Cicchetterija, u neposrednom susjedstvu Noela, od prvog je dana puna i već u prvoj godini rada širi se na obalu.

Svoju prvu morsku ekspozituru otvorit će u Rovinju, sa Cichettima u kojima će koristiti većinom lokalne, istarske i rovinjske sastojke. Cichetti su idealan format za afirmaciju starinske rovinjske ribarske hrane i istarskih sezona. Iza Cichetterie je tim s iskustvom niza poznatih street food projekata i festivala, uključujući najnoviji Place Market, koji će zagrebački Dolac i splitski Pazar pretvarati u noćne gourmet tržnice. 

cichetti-chorizo

Zagrebački Cichetti su minimalistički lokal, koji mijenja dio ponude sezonski i ovisno o dostupnosti dobrih namirnica. Sve dodatke, marinade, chutney, fermentacije, rade sami, pršut se reže na Berkelici na licu mjesta, a cichetti se rade po narudžbi. Vinska lista je dobra, s nekoliko odličnih talijanskih vina poput Pieropanovog soavea i La Gustinianinog Gavi di Gavi, chiantija, nekoliko malvazija (mi smo naručili izvrsnu Bastiànovu malvaziju), rosea, sauvignona i sivih pinota, a imaju i par talijanskih koktelskih klasika poput Bellinija i Aperol Spritza. Ovo je naša top lista noviih cichetta iz zagrebačke Cichetterije koje smo probali u srijedu.  Rovinj je prirodna lokacija za koncepte poput zagrebačke Cichetterije. 

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.