Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

U bistrou Rio kamenice su skoro duplo jeftinije nego u susjednim rovinjskim restoranina. Što je jedan od razloga zbog kojih je Rio stalno pun

rio-kamenice

Poslije kratkog posjeta Weekend Food Festivalu, svratili smo na brzi snack u Rio, naš omiljeni bistro na rovinjskoj Rivi. U ovo doba godine nema boljeg snacka od kamenica. Pa smo naručili dvanaest debelih, mirisnih i općenito genijalnih kamenica iz uzgajališta u obližnjem Limskom kanalu.


Šest kamenica u Riju košta 21 euro, a dvanaest 42 eura, što iznosi 3,5 eura po kamenici. Prije tri tjedna Kantinon, jedna od trenutno najboljih istarskih konoba, nudila je te iste limske kamenice za pet i pol ili šest eura po školjki. Kantinon je udaljen od Rija nekih petnaestak metara.

rovinj-rio-restoran

E sada, potpuno je nerazumljivo zašto kamenice iz Limskog kanala u Riju koštaju tri i pol eura, a u Kantinonu pet i pol ili šest. Čini nam se da je Kantinon krivo izračunao optimalnu maržu na food cost. Što najviše koristi Riju, koji je neprekidno prepun. Uz izvrsne kamenice i vrlo dobar tartar od tune u Riju smo pili zaista izvanserijski Radovanov Sauvignon iz 2021, koji ispred sebe ima još bar pet godina vibrantnog života. 

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.