Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Ikadorov Nobilion za Veliku subotu priprema večeru s koktelima od Old Pilot’s ginova i votke

Kokteli se nesporno i u Hrvatskoj napokon sve više piju: gotovo da ne postoji ozbiljniji restoran bez ozbiljne liste koktela. Međutim, slaganje hrane s koktelima kod nas je još uvijek razmjerno rijetko.

pilots-ikador

Stoga koktel večera koja se održava na Veliku subotu u Ikadorovom Nobilionu zaslužuje posebnu pozornost. Ikadorov barmen Antonio Jakovac i legendarni miksolog Darko Uremović pripremili su cocktail pairing na temelju destilata Old Pilot’sa za petosljednu večeru Nobilionova chefa Daniela Skokić. Ginovi i votka zagrebačkih Old Pilot’sa dobili su više prestižnih međunarodnih nagrada, a uskoro bi se na tržištu trebali pojaviti njihovi prvi whiskyji.

jre-darko-uremovic
Darko Uremović

Koktelska večera u Nobilionu počinje kamenicama s limetom uz koje će se piti Clean before flight, baziran na Old Pilot’s votki. Slijedi Pilot’s Corps od London Dry gina s bergamotom, uz tartar biftek. Još jedna varijacija na temu London Dry gina zove se Old Pilots Genovese, koji će se servirati uz burratu sa sladoledom od bosiljka.

old-pilots-votka-boca

Uz tunu u crnom sezamu poslužit će se Not an Ordinary Flight od odležanog Old Pilot’s gina, a uz desert baziran na suhim smokvama i narančama koktel Dogfight od votke s narančama i smokvama. Ova iznimno atraktivna koktelska večera košta 95 eura po osobi. Uskršnji vikend u Nobilionu nastavlja se svečanim nedjeljnim ručkom koji, među ostalim, uključuje foie gras, brancina i rižoto s kozicama, lješnjacima i pinjolima. Uskršnji ručak u Nobilionu košta 69 eura.

Cocktail pairing evening x Old Pilot’s

Nobilion, hotel Ikador, Ika

Subota 08.04.2023.

19:00

Cijena: 95 eura po osobi

Rezervacije na +385 51 20 70 20 ili OVDJE.

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.