Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

U Laubi će se 22. travnja održati jubilarni deseti Pink Day, prvi hrvatski festival rosea

Pink Day, festival ružičastih vina koji je pokrenula novinarka, urednica i publicistkinja Sanja Muzaferija, ove godine slavi veliku obljetnicu. U Laubi će se 22. travnja održati jubilarno deseto izdanje. 

Pink Day Zagreb, osim što je festival roséa, ujedno je i svojevrsna posveta ženskoj energiji, proljeću i ljepoti života; svečanost ružičastog pogleda na neki možda malo bolji svijet kojem se svi nadamo,” rekla je na predstavljanju Pink Daya Sanja Muzaferija. Pink Day je tradicionalno vjesnik proljeća na zagrebačkoj vinskoj sceni i još uvijek jedini hrvatski festival posvećen samo roseima. “Ponosna sam što smo pridonijele da rosé kao lagano i proljetno vino dobije sasvim novi i mnogo bolji renome nego što je ga je imao prije nas. Naravno, tu je i naš Green in Pink  koji slavi vrhunska domaća ekstra djevičanska maslinova ulja, a od prošle godine imamo i ružičaste ginove, tonice, likere, koktele,” kaže Muzaferija.

muzaferija-mestrovic
Predsjednica Pink Daya Sanja Muzaferija i sommelier Mario Meštrović

Pink Day je počeo kao mali festival koji je u deset godina, s razvojem lokalne vinske scene a još više scene rosea, narastao na jedan od najposjećenijih u Hrvatskoj.  Ove godine imaju poseban program,  koji osim izložbe vina i radionica uključuje i masterclass Pinks That Made History posvećen začetniku današnjeg fenomena rosea vinariji Chateau d’Esclans. Masterclass će u restoranu Noel 18. travnja voditi Ted Lelekas,  brend ambasador Moet Hennessyja, Dva dana kasnije 20. travnja u restoranu Skenderica 1912 by Catering Lisak održat će se svečana Večera u ružičastom na kojoj će se točiti prosecco Villa Sandi  DOC Rosé Millesimato, izvrsni Bastiàn Rose, Rizmanova Rusula i Aurini likeri.  

pink-day

Glavni događaj, izložba rosea i kušanje za javnost održat će se u Laubi u subotu 22. travnja od 11 do 20 sati. U Laubić e nastupiti vinari iz Hrvatske, Slovenije, Srbije, Italije, Francuske i Austrije sa stotinjak etiketa ružičastih vina i pjenušaca, ali i ektradjevičanskih maslinovih ulja.  

pink-ladies

Teme radionica su Ružičasti američki zapad s vinima američke Zapadne obale koji će voditi Mirena Bagur iz Croatian Premium Wine iz Bostona, okrugli stol Ružičasti vinski istok: 10 godina kasnije“ posveće roseima istočne Hrvatske, zatim masterclass ekstra djevičanska maslinova ulja Šampionska ulja Istre i Dalmacije koj će voditi dr. sc. Mirella Žanetić, docentica sa Sveučilišta u Splitu, a koktelski program osigurava glavni Esplanadin barmen Vjenceslav Madić Kishoni s Pink Cocktalizationom.  

Ako ste raspoloženi, dress code je ružičasto. 

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.