Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

NASILJE I UGOSTITELJSTVO Čini se da netko serijski spaljuje kafiće na Rabu

rab-pozar

Preksinoć je potpuno izgorio kafić Del Mar na rapskoj plaži Mel u Kamporu. Policija je, kako izvješćuje Novi list, isključila bilo kakav tehnički razlog požara u 140 kvadratnih metara velikom beach baru i najavila kriminalističku istragu. Očigledno je, dakle, da je požar podmetnut.

Vlasnik Del Mara Ante Staničić kaže da ovo nije prvi takav slučaj na plaži Mel. Gospodin Staničić ustvrdio je kako su u posljednjih nekoliko godina u neposrednoj blizini njegova bara izgorjela još tri ugostiteljska objekta. “Požari se uvijek podmeću noću, uoči početka sezone,” izjavio je Novom listu Ante Staničić.

Čini se, dakle, da netko serijski i sustavno spaljuje kafiće u Kamporu na Rabu. Policija će, nadamo se, doznati je li riječ o reketu ili o borbi za prostor i turiste među vlasnicima konkurentskih barova. Nasilje u ugostiteljstvu pojava je s kojom se Hrvatska susreće već dugo godina. Svojedobno su se požari podmetali u klubovima i restoranima na zagrebačkom Jarunu, rat za štekate na splitskoj rivi već je cijelu vječnost opće mjesto u crnoj kronici Slobodne Dalmacije, a posljednjih je tjedana Slobodna izvještavala o borbi za splitsku pizzeriju Galija gdje je jedan od navodnih suvlasnika poslao zaštitare koji su okupirali lokal i zabranili ulazak vlasniku i osoblju.

U pojedinim ugostiteljskim žanrovima, na pojedinim lokacijama, često na moru, očigledno se okreće dovoljno novca, često neoporezovanog, koji je privlačan za organizirani kriminal.

Fotografija/DVD Rab

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.