Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

WORLD’S 50 BEST RESTAURANTS Le Du u Bangkoku proglašen je najboljim restoranom u Aziji

le-du

Le Du u Bangkoku najbolji je restoran u Aziji prema izboru World’s 50 Best Restaurants objavljenom prije nekoliko dana. World’s 50 Best Restaurants u obrazloženju piše da je Le Du prvo mjesto zaslužio rafiniranom modernom tajlandskom kuhinjom i stoljetnim kulinarskim tehnikama koje se baziraju na sezonskim namirnicama. Ime restorana u doslovnom prijevodu znači sezona.

Najbolji azijski restoran vodi chef Thitid Tassanakajohn koji je radio u njujorškom Eleven Madison Parku, a školovao se na Culinary Institute of America poslije završenog studija ekonomije na Tajlandu. Jedno od potpisnih jela restorana je khao kluk kapi, riječne kozice u smeđem rižotu glazirane pastom kozica. Le Du ima jednu Michelinovu zvjezdicu. Ostatkom liste top 10 restorana dominiraju restorani iz Bangkoka i Tokija. Drugi na listi je Sezanne iz Tokija koji se bavi francuskom kuhinjom.

Top 3 zatvara Nusara iz Bangkoka, restoran otvoren tek 2020. s posebnom posvetom baki braće chefova. Posebno veseli povratak Gaggana Ananda, koji je prije nekoliko godina točno prognozirao da će Bankgok postati novo svjetsko središte vrhunske restoranske gastronomije.   Ovogodišnja lista 50’s Best potvrdila je njegovu tezu. 

10 najboljih restorana u Aziji prema izboru World’s 50 Best Restaurants 

1.Le Du- Bangkok

2. Sezanne- Tokio 

3. Nusara- Bangkok 

4. Den- Tokio 

5. Gaggan Anand- Bangkok 

6. Odette- Singapur 

7. Florilege- Tokio 

8. La Cime- Osaka 

9. Sorn- Bangkok

10. Narisawa- Tokio 

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.