Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Lanson je jedna od prvih velikih šampanjskih kuća s biodinamičkim certifikatom Demeter

lanson-green-g

Prije desetak dana prvi smo put probali Le Green Organic, Lansonov šampanjac s biodinamičkim certifikatom Demeter. Demeter predstavlja visoki globalni standard za biodinamičke proizvode. Svi proizvođači s oznakom Demeter izloženi su povremenim rigoroznom provjerama. Demeter, dakle, ne može biti fake.

Lanson je jedna od najstarijih i jedna od većih šampanjskih kuća. Lanson iz Reimsa osnovan je 1760. godine, pod sadašnjim imenom radi od 1837. a godišnje proizvodi više od četiri milijuna butelja. Velike su kuće, baš zbog masovne proizvodnje, donedavno bile nesklone prihvaćanju organskih i biodinamičkih standarda.

lanson-green

Roederer je, međutim, s berbom 2013. prešao na organski sustav za svoj prestige cuvee Cristal. Uskoro bi se na tržištu trebale pojaviti i prve biodinamičke berbe čuvenog Cristala.  A Lanson je lansirao potpuno novi šampanjac Le Green Organic, certificirani biodinamički cuvee napravljen of 50 posto pinot noira, 30 posto pinot meuniera i 20 posto chardonnaya.

Le Green Organic odležava tri godine na kvascima, bez malolaktičke fermentacije. Vino je izrazito hrskavo, citrusno, s naglašenim okusima zelene jabuke i limete. Struktura je čvrsta i snažna, što je i normalno s obzirom na 8 grama kiseline u vrijeme izlaska na tržište. Radi se o gotovo savršenom šampanjcu za sushi, kamenice i carpaccio od bijele ribe, ali i za jela za od zelenih šparoga i mladog graška. Le Green Organic, kao i druge Lansonove šampanjce, u Hrvatskoj distribuira Lu Ma Ekskluziv.

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.

})