Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Panna cottom od medvjeđeg luka s mariniranim triljama i Ipšinim uljem Vinodol se opasno približio fine diningu

vinodol-g

Vinodol u ovom tjednu ima najoriginalniju tjednu kartu otkako su uveli taj pametni i masovno popularni format. Juha od čimula i mladog zelja proljetno je zelena i svježa. Salata od zelenog radića s dresingom od slanine i senfa pikantna je, ugodno gorka i bogata, s tim da jaje nije bilo poširano kako treba nego je više sličilo na meko kuhano jaje.

vinodol-salata

Apsolutna zvijezda aktualnog Vinodolova tjednog menija jest skromno ali briljantno dizajnirano jelo, koje košta samo devet eura. Radi se o pannacotti od medvjeđeg luka s mariniranim fileima male trilje. Prezentacijski gledajući, to je jelo perfektno: dubokozelena pannacota u zdjeli boje antracita efektno se koloristički suprotstavlja crvenoj trilji. Organoleptički, jelo je iznimno elegantno: medvjeđi luk nije prenapadan i skupa s triljom i par kapi Ipšina leccina čini fenomenalan srednje veliki zalogaj, koji je jako sofisticiran, i kojem ne treba baš ništa dodati ni oduzeti. Vinodolova pannacotta od medvjeđeg luka s triljom prvo je jelo koje jedan od najpopularnijih zagrebačkih restorana dovodi blizu fine dininga.

vinodol-ravioli

Vinodol je, naravno, definiran kao tradicijski nacionalni restoran koji i sada prodaje puno janjetine s ražnja i pečene teletine. No, chef Christian Godinić i vlasnik Dražen Boban u zadnjih su nekoliko godina odveli Vinodol u svijet ozbiljne gastronomije. Nadamo se da će na idućem tjednom meniju, budući da su na vrhuncu sezone, prominetnu ulogu igrati i kamenice. Uz koje bi na čaše trebalo točiti neki stvarno dobar šampanjac.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.