Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Stari kotač 2, podružnica popularne roštiljarne iz Prečkog, otvara se u Medulićevoj

stari-kotac

Na fasadi zgrade u Medulićevoj 6, odmah kraj križanja s Ilicom, danas smo vidjeli natpis Stari kotač 2, i tingl s kotačem i napomenom Tradicija od 1982. Iznad uličnog ulaza u podrum stoji još i rustkalna daska s pozdravom Dobro mi došel prijatelj.

Stari kotač iz Prečkog, jedna od najpopularnijih zagrebačkih roštiljarni, otvara svoju podružnicu u centru grada, između Frankopanske i Britanskog trga. Stari kotač popularnost je stekao starinskim, gotovo asketskim pristupom roštilju. Stari kotač skoro je četrdeset godina držao šest do sedam jela, odbijao je posluživati somune, uglavnom nije imao buteljirana vina, a uvođenje pomfrita prije petnaestak godina smatralo se revolucionarnim potezom.

Ali su ćevapi i pljeskavice bili fenomenalni. Prije par godina orignalni su vlasnici prodali ovu romantičnu gostionicu u predgrađu. Novi su vlasnici dramatično modernizirali restoran, uveli mnogo opsežniji meni i vrlo korektnu vinsku kartu i preuredili interijer. Prije deset mjeseci Stsri kotač došao je u crne kronike. Netko je usred dana pred Kotačem u Prečkom pucao na njegova suvlasnika. Što očito nije negativno utjecalo na posao, jer se, evo, Stari kotač proširio ucentar Zagreba. 

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.