Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Zmajska pivovara na proslavi 10. rođendana predstavila je svoj prvi whisky, Tale of Dragon’s Tail

zmajska-g

U subotu navečer u tvorničkoj hali Zmajske pivovare u zapadnom Zagrebu, priređen je veliki party u povodu desetog rođendana najznačajnijeg hrvatskog proizvođača piva.

zmajska-party

Proslava, na koju je došlo barem 300 uzvanika, održavala se među golemim tankovima od inoksa, malim hrastovim bačvama i linijama za punjenje piva, osvjetljenima crvenim reflektorima. Pijanist je sjedio među inoksima i na električnoj Yamahi svirao jazz i rock klasike; plesačice na svili lebdjele su pod visokim tvorničkim krovom, a veseli gosti kušali su Zmajske novitete.

zmajska-whisky

Rođendanski Double Digits, gorak i visokoalkoholan, spada među najbolja piva u ukupnoj produkciji Zmajske pivovare. No, nas je više zainteresirao single malt whisky. Zmajska pivovara sinoć je, naime, predstavila Tale of Dragon’s Tail, svoj prvi whisky. Zmajski single malt odležavao je pet godina, ima 42 posto alkohola, naglašeno voćne arome, podcrtane s nešto vanilije i dima iz novog hrasta. S obzirom na to da je relativno mlad, prilično je zaokružen.

Budući da Old Pilots još nisu pustili na tržište svoje whiskyje, Tale of Dragon’s Tail prvi je hrvatski zaista kvalitetni single malt. Zmajska pivovara napunila je točno 700 boca Priče o zmajevu repu.  

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.