Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Jill Biden sletjela u Napulj po gorivo, odmah naručila 19 pizza u avion

jill-biden

Jedne večeri ove zime pizzerija napuljskog majstora Enza Coccie dobila poziv za dostavu deset pizza Margherita i devet Diavola pizza. Gdje je tu vijest? Čitajte dalje. Prve naznake da nije riječ o običnoj narudžbi stigle su ubrzo nakon poziva.

Poziv je stigao u 20:30 na fiksni telefon u pizzeriji. Dostava je naručena točno u 21:30 na ulaz američke vojne baze Capodichino. Kad je stigao na odredište, Coccia se našao licem u lice s golemim brojem vojnika, talijanskih policajaca i sigurnjaka. Bilo ih je previše i za mjerila vojne baze. Cocciu i njegovog kolegu s 19 pizza nitko nije čekao.

Osiguranje im je zaustavilo auto na prilazu bazi. “Nisam znao što ću, preko WhatsAppa sam poslao poruku na broj s kojeg su pizze naručene, da im kažem da će se ohladiti ako ih brzo ne preuzmu,” pričao je Coccia kasnije novinarima. “Nekoliko trenutaka kasnije stigli su kombi sa zatamnjenim staklima i automobil američke vojne policije. Iz kombija je izišao vrlo elegantan gospodin kojem sam predao pizze, a on mi je platio debitnom karticom.” 

Nekoliko minuta kasnije na mobitel mu je došla poruka “pizza on board” i fotografija aviona. Coccia je guglao avion i vidio da je riječ o Executive One Foxtrotu, avionu supruge američkog predsjednika Joea Bidena, prve dame SAD-a Jill Biden. Avion je na putu iz Afrike sletio u Napulj da napuni gorivo, a tko bi proveo i sat vremena u Napuljuda ne pojede pizzu?

Zašto je osoblje Jill Biden odabralo baš Cocciu? Prema izvorima talijanskih novinara, zato što su njegovu pizzeriju La Notizia vidjeli u serijalu U potrazi za Italijom sa Stanleyem Tuccijem. “Otkad sam se pojavio u toj seriji, moje ime je postalo popularno u Americi,” rekao je Coccia, “sad nam dolazi puno više američkih turista.” 

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.